Foto: Damjan Tadic / Vlado Kos / CROPIX

Dabro razotkrio Šarića: ‘Zabava nije bila u dvoje, nego grupni Šeks njih četvorice’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta, objavom na Facebooku se osvrnuo objavu Josipa Šarića, gradonačelnika Otoka iz redova HDZ-a.

“Cijela hrvatska javnost, pa i ja osobno, obaviješteni smo o ‘druženju’ dueta ŠŠ / Šarić – Šeks / u jednom zagrebačkom restoranu i to tek nakon vijesti u medijima o napadu na saborsku zastupnicu gđu. Karolinu Vidović-Krišto od strane Vladimira Šeksa. Da nije bilo te vijesti, još jedno izvlačenje javnog novca od strane Šarića i svih HDZ-ovih ‘Šarića’ koji to čine bahato i besramno, ostalo bi skriveno od javnosti.

Tjednik Nacional objavio je čuvene fotografije s te, kako Šarić tvrdi, ‘službene večere’ – u naravi kartanja u četvero. Zabava nije bila u dvoje, u paru – nego grupni Šeks njih četvorice! Na moj javni upit – čijim novcem je Josip Šarić platio tu navodnu ‘službenu večeru’, i prije no što je odgovorio, nažalost ne samo ja nego i cjelokupna hrvatska javnost znala je čijim – našim!”, započeo je Dabro svoju objavu na Facebooku.

Platio kartašku seansu javnim novcem

“U svijetu normalnih i moralnih ljudi svatko plaća svoje račune. Josip Šarić, slijedeći primjer svojih mentora i onih koji sada predstavljaju HDZ, platio je račun svoje privatne kartaške seanse javnim novcem Grada Otoka. Zašto nisam iznenađen?

Pa zato jer Šarićevi nalogodavci zakonima pokušavaju ušutkati novinare, a meni, eto, prvi kartaški drug iz dueta ŠŠ prijeti kaznenom prijavom jer sam razotkrio njegovo kazneno djelo! A drugi kartaški drug će, po svom starom običaju, tu kaznenu prijavu i napisati! Kako vidimo po zadnjim događajima u našoj Slavoniji, bolje da umre selo nego Vladini običaji! Da ne bude zabune Vlada je i Vlada i Šeks.

Obzirom da Šarić tvrdi da je kartanje bila ‘poslovna večera’, a da su na toj fotografiji kartanja još dvije osobe, pozivam javno Josipa Šarića da objavi jesu li svi kartaški sudionici ‘poslovni partneri Grada Otoka’!? Pozivam ga da objavi i njihova, mnogima poznata imena. To će biti jako, jako zanimljivo svima, posebno simpatizerima i glasačima HDZ-a…
Foto: Vlado Kos / CROPIX

Zašto je vratio novac na račun Otoka?

Jesu li to sa Šeksom i Šarićem možda njihovi partneri s kojima HDZ provodi na silu izglasanu Istanbulsku konvenciju, kojom kao štite prava žena? Pa su trojica junaka mirno gledali kako četvrti junak, po kojem je junačka akcija dobila ime, prijeti jednoj ženi, saborskoj zastupnici Karolini Vidović-Krišto? Junački i muški, zar ne Šariću? Potom je Šarić, za nagradu za takvo provođenje Istanbulske konvencije na praktičnom primjeru, Šeksu i dvojici junaka, kao pravim muškim prijateljima platio večeru i to javnim novcem Grada Otoka!

Pitanje za Šarića glasi: – Zašto je vratio novac na račun Grada Otoka, ako je sve to bilo u redu?

Tim činom ‘povraćanja’ nakon pijanke grupnog Šeksa – Josip Šarić otkriva baš ono što pokušava sakriti. Priznaje sve, baš sve – i da je bio na kartaškoj, a ne službenoj večeri, i da nije smio trošiti javni novac na hranu i puno, puno pića te da je time počinio očito kazneno djelo. Naravno, nitko se od te četvorice vrlih muževa nije ispričao napadnutoj ženi! Kako muški i kako Istanbulski! Bravo!
Predlažem mu da drugi put takav trošak ”pravda” kao provođenje praktičnih mjera prema ženama temeljem, od takvog HDZ-a nametnute, Istanbulske konvencije. Grupni Šeks na javni račun, kao krunski dokaz potrebe Istanbulske konvencije. Dobra ideja? Očekujem odgovor Šariću”, zaključio je Dabro.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Objavio presliku računa

Podsjetimo, saborski zastupnik HDZ-a Josip Šarić je na Facebooku objavio presliku računa ručka u zagrebačkom restoranu Purger, na kojemu je u srijedu, 6. prosinca, bio s Vladimirom Šeksom.

Šarić objavio račun s ručka sa Šeksom: ‘Ovo je medijska haranga, zna se tko je sve orkestrirao’

Šarić je komentirao kako se protiv njega vodi medijska harangu koja je organizirana od strane Domovinskog pokreta i Josipa Dabre te kako je zbog svega izvršio povrat financijskih sredstava u proračun Grada Otoka u iznosu 129,60 eura koliko je iznosio račun za poslovni ručak.

“Unatoč činjenici da je Pravilnikom o korištenju sredstava za reprezentaciju Grada Otoka (Službeni vjesnik Grada Otoka broj 09/2021.) propisano da Gradonačelnik raspolaže predviđenim sredstvima za reprezentaciju Grada te ima pravo na utrošak proračunskih sredstava za ugošćivanje poslovnih partnera. Napominjem da je Vladimir Šeks počasni građanin Otoka, te da je u svim našim projektima, od dobivanja samog statusa grada do mnogih drugih, bio podrška na ostvarivanju istih.

Protiv Josipa Dabre podnijeti ću kaznenu prijavu zbog narušavanja ugleda i kontinuiranog uznemiravanja i napadanja te iznošenja laži u javnost”, komentirao je Šarić.

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.