Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

DA ĆE IH ODVJETNIK PREVARITI, TOME SE NISU NADALE! Oprez, reći će vam da pomažu, a zapravo vas kradu: Prijevarom strpao u džep silne milijune

Autor: Dnevno.hr

Zagrebačko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 75-godišnjeg odvjetnika zbog više kaznenih djela, poput zlouporabe povjerenja, prevare i krivotvorenja isprave, kojima je od svojih opunomoćenica nezakonito stekao dobit veću od 21 milijun kuna i 62 tisuće eura.

Njemu se na teret stavlja da je od studenog 2012. do listopada 2018. godine, kao odvjetnik u ime oštećenice (1950.), poduzimao različite pravne radnje bez njezina znanja ili protivno njezinim interesima ne bi li se okoristio stjecanjem nekretnine u njezinom vlasništvu.

Okrivljenik je svojoj opunomoćenici predočio niz činjenica kako bi je uvjerio da s njim sklopi predugovor, a kasnije i ugovor o kupoprodaji njezine nekretnine.

U tom ugovoru je neistinito napisao kako joj je isplatio kaparu i kupoprodajnu cijenu premda to nije učinio, da bi potom zatražio uknjižbu prava vlasništva na nekretnini.

Opunomoćenicu je na taj način oštetio za iznos od 20.7 milijuna kuna te ju je ograničio u raspolaganju nekretninom.

Tužiteljstvo misli da to nije jedina opunomoćenica koju je prevario jer mu se na teret stavlja da je od prosinca 2016. do srpnja 2017. zatražio od druge oštećenice (1958.) žurnu pozajmicu i neistinito predočio da će novac vratiti.

Oštećenicu je uvjerio da mu preda sav ušteđeni novac, nakon čega mu je ona predala iznos od 40.000 eura koji je odvjetnik zadržao za sebe. Istu osobu je prije toga oštetio za iznos od 8300 eura.




Tereti ga se da je od listopada 2009. do veljače 2016. godine neistinito predočio trećoj oštećenici (1960.) da će u njezino ime i u ime još jedne osobe (1988.) sklopiti nagodbu u parničnim sporovima.

Tražio je isplatu avansa u iznosu od 14.000 eura, nakon čega ih je nastavio uvjeravati da je sklapanje nagodbe u tijeku iako nije poduzeo ništa kako bi do nje došlo.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.