Foto: ECDC

CRVENI SE CIJELA HRVATSKA! ECDC objavio novu korona-kartu prema kojoj smo među najkritičnijima u Europi

Autor: M.P.

Na najnovijoj korona karti Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), koju objavljuju svakog četvrtka, cijela Hrvatska je u crvenom.

Prošli put iz narančastog u crveno prešli su istočni i središnji dio Hrvatske.

Pritom su Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska, Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija bile su crvene, a Grad Zagreb, obalne županije i sjever Hrvatske ostali su u narančastom.

S obzirom na to da je danas u Hrvatskoj zabilježen 941 novi slučaj zaraze koronavirusom te da nam brojke i dalje rastu, ECDC nas je danas u crveno svrstao i druge dijelove Hrvatske.

Foto: ECDC

Na tom je tragu bila i epidemiologinja Dijana Mayer koja je sinoć izjavila da ćemo, s obzirom na veliki skok novozaraženih, u četvrtak vrlo vjerojatno prijeći u crveno na europskoj koronakarti.

ECDC boje na karti regija određuje tako da su zelena ona područja u kojima je u zadnjih 14 dana broj aktivnih slučajeva manji od 50, a u kojima je udio pozitivnih testova manje od četiri posto. Isto je i ako je broja aktivnih slučajeva manji od 75, a udio pozitivnih testova manji od jedan posto.

Narančasti su oni koji u 14 dana imaju manje od 50 aktivnih slučajeva ,a udio pozitivnih testova četiri posto, a crveni su oni dijelovi u kojima je ukupni broj aktivnih slučajeva u roku od 14 dana između 75 i 200 a udio pozitivnih testova četiri posto ili manji.




Tamnocrveni su oni koji u 14 dana ukupno imaju 500 ili više aktivnih slučajeva. Brojke se prate u odnosu na 100.000 stanovnika.

Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.