Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Crveni križevi Osijek i Našice pokreću projekt za uključivanje djece iz socijalno ugrožnih obitelji u društvo

Autor: Dnevno/ I.I.

Tridesetero djece u dobi od osam do deset godina, polaznika trećih i četvrtih razreda osnovne škole, iz socijalno ugroženih obitelji, s naglaskom na djecu neplivače iz slabo razvijenih ruralnih područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, bit će uključeno u program koji obuhvaća bogat pedagoški sadržaj i školu plivanja u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici.

Riječ je projektu ‘Uključi me II’ čiji je cilj pojačavanje društvene uključenosti djece iz socijalno ugroženih obitelji iz manje razvijenih i ruralnih područja, piše Glas Slavonije.

Projekt provodi Crveni križ Našice u suradnji s Centrom za socijalnu skrb, a nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. Iz Našica u projektu sudjeluje petero djece.

“Očekivani rezultati projekta su povećanje novih oblika socijalizacije djece nužnih za ravnopravno sudjelovanje u životu zajednice, stjecanje i očuvanje samopouzdanja i dostojanstva te osobnih vrijednosti, usvajanje pravilnih i zdravih životnih navika, kulturnog ponašanja, komunikacijskih vještina, tolerancije i povećanje broja djece sa znanjem plivanja i razvijenim plivačkim tehnikama”, objašnjavaju iz Crvenog križa Našice.

U akciju za pomoć u sinoćnjoj poplavi uključio se i Crveni križ




Autor:Dnevno/ I.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.