Foto: Tom Dubravec / CROPIX

ZAŠTO SU SRBI OVO UČINILI? SUMNJIV POTEZ! Nešto je čudno, Nenad Periš uznemiren: ‘To me jako interesira. Nadam se da postoje protokoli’

Autor: Dnevno.hr

Toksikološka analiza rasvijetlila je dio misterija nestanka i smrti Mateja Periša. Nalaz je pokazao prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil-alkohola, a u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima. Više javno tužiteljstvo u Beogradu također je utvrdilo kako smrt Splićanina nije rezultat počinjenja kaznenog djela te da na tijelu nije bilo ozljeda lubanje, vrata, trupa ni udova.

Rezultat analize koji se ekspresno proširio medijima, komentirao je i Matejev otac Nenad Periš. Naime, nije mu se svidjelo što su novinari saznali ovakve podatke prije same obitelji.

Mislim da je trebalo poštivati privatnost, a ne da to doznam iz medija. To mi je malo čudno, a što bih ja sad trebao komentirati. Ono što sam rekao u početku ponovit ću. Ključno je to što nisu bile uključene kamere u Gotiku pa tako ne znamo što se tamo zapravo dogodilo. I to će ostati tajna i tu je ta priča s Matejom otišla u grob”, rekao je Nenad za Jutarnji.

Otkrio je i kako nije dobio službenu informaciju o rezultatima obdukcije.

“Žao mi je što nisam dobio službenu informaciju o rezultatima obdukcije. Iako, vjerujem da su kolege iz Beograda napravile sve po pravilima struke. I sam sam kemičar i znam koliko je teško uzeti uzorke i napraviti analizu i vjerujem u ono što su oni i beogradska policija učinili i ja im još jednom na tome zahvaljujem. Nadam se da postoje protokoli i da će meni taj nalaz biti dostavljen. Volio bih vidjeti taj nalaz i na koji način su napravili analizu i to me jako interesira“, poručio je.

‘Matej je uzeo previše speeda’

Podsjetimo, nalaze je sinoć komentirao i Lambe Đorelijevski, bivši inspektor Odjela za droge beogradske policije, koje je za portal Nova.rs objasnio da je konzumacija amfetamina uzrok dezorijentiranog ponašanja Splićanina kobne prosinačke noći kada je nestao.

“Matej je uzeo previše speeda i to je promijenilo njegovo ponašanje. To što je i pio, samo je usporilo djelovanje narkotika, ali se po snimkama vidi da je on dezorijentiran i da ne vlada u potpunosti sobom. To objašnjava i njegov silazak do rijeke, čega, moguće, nije bio ni svjestan”, smatra umirovljeni inspektor beogradske policije.




Prema njegovim riječima, ako je u pitanju velika količina ove droge, pitanje je bi li nesretni Splićanin ostao živ čak i da nije ušao u Savu, koja je te noći bila hladna i nabujala, a nosila je i masu otpadaka, granja i panjeva.

Ubrzava se puls, moguće je da bi mu srce toliko ubrzano kucalo da bi u jednom trenutku stalo. Taj tragičan događaj samo pokazuje koliko droga može biti smrtonosna, a to što je bio sportaš nije mu pomoglo. Upravo naprotiv”, objašnjava ovaj iskusni policajac za portal Nova.rs.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.