Zagrebački poštari žrtve elektrošokera i očaja

Autor: hina

Od šoka i boli poštar je odbacio svoju torbu i sklonio se u hodnik stanarke koja je čula njegove uzvike i otvorila ulazna vrata.

U tek nešto više od sat vremena u petak su u Zagrebu napadnuta dvojica poštara i dok je jedan uspio otjerati razbojnika, drugi je, napadnut elektrošokerom, ostao bez nekoliko desetaka tisuća kuna, doznaje se danas u policiji.

Razbojstvo elektrošokerom dogodilo se oko 8,40 sati u stubištu stambene zgrade u Ulici grada Mainza. Ušavši u haustor 21-godišnji poštar na stubištu je ugledao mladića tek nešto starijeg od sebe, koji mu je prišao i bez razgovora prislonio elektrošoker na tijelo.

Ivica Hemetek, spasitelj pljačkaša

Od šoka i boli poštar je odbacio svoju torbu i sklonio se u hodnik stanarke koja je čula njegove uzvike i otvorila ulazna vrata. No, razbojnik s tamnom kapom na glavi ispremetao mu je odbačenu torbu, uzeo novac i pobjegao iz haustora.

Sat vremena kasnije u Grižanskoj ulici u Dubravi, također u hodniku stambene zgrade, napadnut je 59-godišnji poštar. Nepoznati muškarac prišao mu je s leđa i nekoliko ga puta odario, a poštar je od boli i iznenađenja pao na tlo. No, pritom je glasno dozivao upomoć i čvrsto držao sve što je imao kod sebe. Zbunjeni napadač stoga je pobjegao s mjesta zločina praznih ruku, a poštar je odveden liječniku u KBC Zagreb.

U petak ujutro opljačkana je i pošta na Folnegovićevom naselju iz koje je muškarac s tamnom šilt kapom na glavi, zaprijetivši djelatnici pištoljem pobjegao s plijenom od nekoliko tisuća kuna.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.