fbpx
Foto: HGSS

ZAGLAVIO U ŽIVOM BLATU! Svaka sekunda je bila važna, HGSS i rendžeri parka prirode brzo se koordinirali

Autor: Ivor Kruljac

Događaj koji će dugo pamtiti zbio se muškarcu prilikom posjeta Parku prirode Kopački rit u utorak, kada je zaglavio u dubokom močvarnom tlu iz kojega nije mogao samostalno izaći.

Da stvari budu gore, muškarac je riskirao daljnju opasnost od potonuća u duboki mulj, što je djelatnike Parka prirode potaklo da nazovu osječku stanicu HGSS-a oko 12:25 sati.

Na akciju spašavanja stavljen je najveći stupanj hitnosti, a dva najbliža spašavatelja su odmah krenula terenskim vozilom, do lokacije unesrećenog.


Pribranost na razini

Spašavatelji HGSS-a i rendžeri parka koordinirali su akciju u kojoj je osoba pomoću užeta izvučena na medicinsku dasku, te do 15 sati prebačena na sigurno, stabilno tlo.

“Izvrsna suradnja HGSS Stanice Osijek i PP Kopački Rit traje od samog osnivanja Stanice. Posebno intenzivna suradnja bila je tijekom poplava koje su zadesile županjsku Posavinu u kojima su sa svojim plovilima lokalnom stanovništvu pomagali i rendžeri PP Kopački Rit. Zajedničke aktivnosti se provode kroz razne vježbe i edukacije poput pružanja prve pomoći, spašavanja iz leda, traganja itd. Svrha, ali i rezultat takvih zajedničkih aktivnosti su briga o sigurnosti posjetitelja i ako do toga dođe, akcije spašavanja sa sretnim završetkom”, poručio je HGSS u svome izvješću o situaciji koju su ocijenili neobičnom, ali nimalo bezazlenom.

Dodali su i pohvalu čuvarima Parka prirode Kopački rit za pravovremenu reakciju i visoku motiviranost, a pohvaljen je bio i sam  muškarac koji je izvučen iz mulja jer nije paničario i ostao je pribran.

Autor:Ivor Kruljac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.