Za krvavu pljačku u Sesvetama Dužnović dobio 40 godina zatvora

Autor: dnevno.hr

Kazimir Dužnović osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubojstva policajca, pokušaja ubojstva još četiri policajca, razbojstva i nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Županijski sud u Zagrebu osudio je u petak na 40 godina zatvora Kazimira Dužnovića, koji je 5. svibnja prošle godine prilikom pljačke RBA banke u Sesvetama ubio jednog, a ranio četvoricu policajaca koji su ga pokušali uhititi.

Predsjednik vijeća Vladimir Vinja ustanovio je kako je Dužnović kriv po svim točkama optužnice, te mu je izrekao jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora, što je ujedno i maksimalna kazna u Hrvatskoj. Dužnovićev branitelj Krešimir Krsnik najavio je podnošenje žalbe na presudu.

Tužiteljstvo je, prisjetimo se, Dužnovića teretilo za počinjenje devet kaznenih djela koje mu se optužnicom stavljaju na teret. Osim razbojstva, ubojstva i ranjavanja petorice policajaca, u optužnici stoji i nedozvoljeno posjedovanje oružja te kazneno djelo općeopasne radnje.

Krešimir Krsnik, odvjetnik optuženog, istaknuo je tijekom suđenja da najveća moguća kazna zatražena od zamjenika Županijskog državnog odvjetnika nije opravdana te dio odgovornosti prebacuje na policiju zbog čijih je propusta, bez obzira na presudu, najavio podnošenje kaznene prijave.

Provedena balistička vještačenja, Krsnik je nazvao ‘znanstvenom fantastikom’ i smatra da njegovog branjenika treba osloboditi za ubojstvo mladog policajca dok je za ostala kaznena djela kazao da ih je počinio u stanju panike te pod utjecajem lijekova u kombinaciji s alkoholom.

Sud je odbio Dužnovićeve prijedloge obrane za novim svjedocima, vještačenjima i dodatnom rekonstrukcijom krvave pljačke, a optuženi je na kraju izrazio pokajanje za sve što mu se stavlja na teret.

Danas u podne pravda će stići ubojicu policajca




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.