Vlado Kos / CROPIX

ZA DVA TEŠKA UBOJSTVA OSUĐEN NA 40 GODINA! Drežnjak u Osijeku proglašen krivim

Autor: Dnevno/M.V.

Županijski sud u Osijeku osudio je na 40 godina zatvora bezuvjetno, Andriju Drežnjaka za ubojstvo Blaženke Poplašen i Ivana Pavića, socijalne radnice i pravnika u Centru za socijalnu skrb u Đakovu, javlja Jutarnji list. 

Drežnjak je zločin počinio 9. srpnja 2019. godine kada je kao štićenik Centra, ušao u zgradu te s ilegalno kupljenim pištoljem otišao u ured Ivana Pavića gdje je kratko porazgovarao s njim i socijalnom radnicom Ljubicom Zovko, a onda je nesretnom Paviću iz blizine ispalio hitac u glavu.

Zaputio se potom u ured od Poplašen te je i njoj pucao u glavu iz blizine. Socijalna radnica od težine je ozljede na mjestu preminula, a Pavić je životnu bitku izgubio deset dana poslije u KBC-u Osijek.

Ovom odlukom suda, on je osuđen za oba teška ubojstva koja je počinio ”na podmukao način iz bezobzirne osvete neopravdano i neutemeljeno smatrajući da mu je kod prijepisa kuće s oca na njega počinjena nepravda”, naveo je sud.

Drežnjak je krivicu priznao na početku suđenja, a onda se kasnije izjasnio kao nevin. Čak je i njegov odvjetnik, Jurica Jurić, smatrao je da je raspravno nesposoban, no sudski vještak psihijatrijske struke prof. dr. Ivan Požgain nad njim je obavio dva vještačenja, dao je mišljenje kako nema zapreka za ovo suđenje i da je optuženik sposoban za raspravu.

Proširuje se istraga protiv Josipe Rimac i ostalih: Evo što im USKOK još stavlja na teret!




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.