Foto: Dnevno

VRLO VAŽAN DETALJ O MATEJEVOM NESTANKU! Ovo se konstantno ignorira: I Beograđani o tome nerado govore

Autor: Iva Međugorac

Bezbroj kriminalista, analitičara i stručnjaka raznih profila oglasilo se posljednjih dana iznoseći vlastito viđenje o nestanku Splićanina Mateja Periše u Beogradu, gdje se iz svojeg radnog grada zaputio na proslavu Nove godine. Nestanak mladog Splićanina komentirao je hrvatski ministar policije Davor Božinović i njegov srpski kolega Aleksandar Vulin pa i srpski predsjednik Aleksandar Vučić, te se teme dotakao i naš premijer Andrej Plenković, a održane su i konferencije za tisak na kojima su srpska i hrvatska policija analizirale ovaj slučaj. No, svo to vrijeme ne oglašava se vlasnik beogradskog kluba Gotik, iz kojeg je Matej izjurio bez jakne, trčeći nakon toga beogradskim ulicama.

Da bi baš Gotik mogao biti ključan jer je od tuda sve krenulo i u svojoj posljednjoj izjavi za naš portal komentirao je kriminalist Željko Cvrtila.

“Kažu da nije bilo sukoba. Nitko nije postavio pitanje jesu li obavljeni razgovori s gostima? Jesu li izuzete snimke s mobitela ljudi koji su tamo bili? Jesu li poligrafski testirani konobari i redari? Ništa od toga nismo čuli. Sve ovo vrijeme tvrdim da istraga nije bila dovoljno usmjerena na klub Gotik. Tamo je trebalo tražiti odgovor na pitanje kako je uopće došlo do toga da mladić odjednom počne trčati po ulicama. Kažu nije bilo nasilja. Možemo li zaista biti sigurni u to na temelju ovoga što znamo? To se više ne može saznati nažalost”, komentirao je Cvrtila referirajući se na odlazak hrvatske policije u srpsku prijestolnicu.

Otkako je ovaj slučaj zaintrigirao javnost u regiji, u srpskim medijima ne prestaje se izvještavati o raznim teorijama, a u nekima od njih uistinu se i jest spominjao sukob u Gotiku, o kojem su pak uglavnom progovarali neimenovani izvori. Tko je formalni vlasnik kluba, još uvijek ostaje na razini nepoznanice, o tome se ne zna ništa, a na taj upit i naši beogradski sugovornici sliježu ramenima. Niz je stanovnika Beograda s kojima smo razgovarali, a koji nam ne uspjevaju otkriti niti pojedinosti o zaštitarima kluba, to je po svemu sudeći tema o kojoj se iz nekog razloga ne govori, baš kao što se ni Gotikov menadžment u medijskim istupima ne predstavlja imenom i prezimenom, što je inače kod ovakvih situacija česta praksa. Imenom i prezimenom klub je prvotno predstavljala menadžerica Zorica Šestović koja također nije otkrila ništa o pravim vlasnicima kluba, saznaje se po kuloarima kako klub ima više vlasnika te kako se u više navrata prodavao.

Misterij je tim veći što ovo uistinu jest mjesto na kojem se pored turista okuplja podosta beogradske mladeži, a prema tezama nekolicine hrvatskih intspektora nevjerojatno je to što su kamere u Gotiku i u kobnoj noći nestanka bile isključene ili van funkcije. Ovaj klub u dijelu medija spominjao se u konteksu racija, a ranijih godina povezivao se s beogradskim krim-miljeom pa i Veljkom Belivukom, odnosno Veljkom Nevoljom osumnjičenim za niz brutalnih ubojstava. Taj se klub, i prema pisanju našeg Večernjeg lista u Beogradu spominjao jer se u njemu Vulin sastajao s predstavnicima beogradskom krim-miljea. Inače se u posljednjem istupu neimenovani menadžer ogradio od Belivuka, i demantirao tvrdnje kako na osiguranju Gotika kao osiguravatelji rade navijači Partizana povezani s Belivukovom frakcijom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.