Facebook/ Ja volim Blato

Vozač koji je usmrtio djevojčicu u Blatu pušten na slobodu,izrazio sućut obitelji

Autor: Dnevno

David K (33) koji je u četvrtak oko 21 sa u zagrebačkom naselju Blato skrivio prometnu nesreću na pješakom prijelazu i pritom usmrtivši 7-godišnju djevojčicu danas je pušten na slobodu nakon ispitivanja u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. Time je odbijen zahtjev tužiteljstva za određivanjem istražnog zatvora, no umjesto toga su mu određene određene mjere opreza – privremeno oduzimanje vozačke dozvole i javljanje u policijsku postaju, prenosi Večernji list

Terete ga da je skrivio nesreću nehajnim ponašanjem. Vozač je u krvi imao 0,34 promila alkohola i vozio je neprilagođenom brzinom. Na ispitivanju je bio u stanju šoka te je izrazio veliku žaljenje i da obitelji preminule djevojčice izražava najdublju i najiskreniju sućut.

David K., inače klesar po zanimanju, no vozi bager, kazneno će odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a u slučaju da mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu od 1 do 8 godina zatvora.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.