Foto: Profimedia

VLASNIK KAFIĆA U VARAŽDINU SILOVAO KONOBARICU: Osim zatvora, mora joj platiti odšetu. Ovako hrvatski sud kažnjava silovatelje!

Autor:

Gotovo pet godina trebalo je proći da presuda protiv vlasnika kafića koji je silovao svoju zaposlenicu postane pravomoćna.

U srpnju 2014. godine pohotni vlasnik napastovao je konobaricu na radnom mjestu. Prvo ju je u prostoru iza šanka dirao preko odjeće po grudima, stražnjici i nogama, a kad se djevojka odmaknula i sjela na barsku stolicu prišao joj je s leđa i nastavio dirati po grudima.

Pokušala se i tada obranuti te je ‘skliznula’ je sa stolice, a vlasnik je tad nasrnuo na nesretnicu. Uspio je staviti ruke u gaćice i staviti dva prsta u vaginu.

“Potom je otišao u separe i pozvao je da dođe i sjedne do njega, što je ona i učinila misleći da će joj vratiti mobitel koji joj je prethodno oduzeo. No, tad ju je uhvatio za vrat i kosu te joj silom okrenuo glavu prema sebi i gurnuo joj jezik u usta.

Nakon što se uspjela osloboditi i pobjeći u skladište, došao je za njom, skinuo je hlače i gaće te je tražio da ga oralno spolno zadovoljava, privlačeći joj nasilno glavu rukama prema spolovilu.
Uspjela se osloboditi odgurnuvši ga i potom pobjeći u unutrašnjost kafića”, stoji u presudi iz prošle godine, piše danica.hr, kojom je muškarac pravomoćno osuđen na godinu dana za silovanje svoje zaposlenice.

Osim ovog postupka, djevojka je pokrenula i privatnu parnicu koju je također dobila.

Tuženik je povrijedio duševno zdravlje tužiteljice te njezin ugled, čast i dostojanstvo, a težina tih povreda je takva da opravdava dosuđenje pravične novčane nagrade”, presudio je sud u njezinu korist i u drugom slučaju.
Kako javlja danica.hr, bezobzirni vlasnik kafića konobarici mora isplatiti 40.000 kuna odštete te još pokriti 13.500 kuna sudskih troškova, a presuda je zasad nepravomoćna.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.