Foto: Darko Tomas / CROPIX, Ilustracija

‘VIKAO MI JE DA SAM CIGAN, DA GA KRADEM’! Taksista u Zagrebu prebio muškarac, nesretnik otkrio detalje vožnje iz pakla: ‘Ne spavam, bojim se hodati ulicom’

Autor: L.B.

Zagrebačka policija uhitila je muškarca (50) za kojeg sumnjaju da je napao taksista i prijetio mu da će ga ubiti.

Naime, taksist Enis I., ispričao je za 24sata kako je napadnut uz rasistička vrijeđanja i udarce, nakon čega je završio na Hitnoj i preporučena mu je psihijatrijska pomoć.

Dogodilo se to 13. rujna u večernjim satima.

Vozač taksija ozlijeđen, napadač priveden

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijetnje“ u svezi zločina iz mržnje opisanog u članku 139. stavaka 3. u svezi članka 87. stavak 21 i „Tjelesna ozljeda“ opisana u članku 117. stavak 2. Kaznenog zakona na štetu 28-godišnjaka.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak u Ulici baruna Trenka oko 22 sata, za vrijeme vožnje prvo verbalno napao vozača, da bi ga u jednom trenutku šakom udario u glavu.

Nakon toga, oštećeni je zaustavio vozilo i izašao na ulicu, da bi osumnjičeni pošao za njim te mu prijetio da će ga usmrtiti. U navedenom događaju vozač taksija je lakše ozlijeđen. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će biti u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu”, objavila je zagrebačka policija.

‘Rekao sam da sam cijeli život tu, da su moji iz Makedonije, tada me napao’

Taksist Enis ispričao je i što se točno dogodilo te večeri.




“Pozvan sam na vožnju i pokupio sam klijente kod Tkalče. Bile su tri žene i jedan muškarac. One su bile na stražnjem sjedalu (jedna od njih je naručila vožnju), a on na suvozačevom. Imao je oko pedeset godina. S obzirom na to da je bilo nekoliko auta iza mene, a oni su žurili, krenuo sam i u zbrci nisam stisnuo na aplikaciji da sam krenuo pa me navigacija vodila na pogrešno skretanje. Tražili su me da puštam glazbu. U međuvremenu me muškarac počeo ispitivati odakle sam. Rekao sam da sam cijeli život tu, a da su moji iz Makedonije”, kazao je taksist.

Potom ga je, prema njegovim riječima, čovjek počeo napadati.

‘Počela mi je špricati krv’

“Govorio je da sam pridošlica, da ga kradem. Rekao sam mu da će se vožnja početi naplaćivati tek kad stisnem da smo krenuli. Zapravo će im biti jeftinija. On je odbio i rekao da ću im ja morati dati sto kuna. Rekao sam im, ako tako smatraju, da im neću naplatiti ništa. Odjednom je počeo psovati, svašta mi je izgovorio. Ja sam šutio, ignorirao sam ga. U jednom momentu me počeo udarati po ramenu, sve jače i jače. Okrenuo sam glavu prema njemu i rekao da me ne može udarati. Zatim me udario šakom u glavu”, ispričao je nesretni taksist.




“Počela mi je špricati krv. Izašao sam iz auta, bilo je to na križanju Gajeve i Ulice baruna Trenka. Htio sam nazvati policiju, ali on je rekao da mi nije ništa, da se vratim i vozim ih dalje. Zatim je i on izašao iz auta i krenuo na mene. Počeo je nešto vaditi iz džepova, uplašio sam se, tko zna što je imao u njima i počeo sam bježati oko auta. Više puta je nasrtao na mene, ali sam se uspijevao izmaknuti. Vikao mi je da sam Cigan. Nakon toga su oni pobjegli u nepoznatom smjeru, a kako vožnja još nije završila, nazvao sam gospođu koja je naručila taksi i pitao ime čovjeka koji me napao. Nije ga htjela reći, rekla je da je najbolje da ovo zaboravimo. Pitao sam kako da zaboravim, a ona je rekla da sam krivo skrenuo. Ponovio sam joj da nisam ni htio naplatiti i da to nije razlog da se udara. Ona je na to rekla da mi može platiti vožnju, ako želim. Nisam htio”, prepričao je Enis nemili događaj.

‘Ne spavam, bojim se hodati ulicom, cimam se na svaki glasniji zvuk’

Međutim, u blizini se nalazila policija.

“U tom trenutku je prolazio policajac, vidio je da sam krvav, približio mi se i gestikulirao da sluša moj telefonski razgovor. Ona je ponovno upitala da se sve ovo zaboravi jer je napadač bio malo pijan. Policajac je sve saslušao, dao mi svoj broj, otišao do postaje, u međuvremenu je došla policija, vratio se i policajac, napravljen je izvještaj i došla je hitna”, opisao je tijek događaja zagrebački taksist.

Kaže i kako još uvijek osjeća posljedice napada.

“Dobio sam i termin za psihijatra. Ne osjećam se dobro, ne spavam, bojim se hodati ulicom, cimam se na svaki glasniji zvuk. Želim naglasiti da jesam Rom, završio sam srednju školu i nikad nisam imao nikakvih problema. U policiji nemaju nikakav zapis o meni. Mučim se za kruh na radnom mjestu, a dobijem ovo”, zaključio je Enis I.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.