screenshot

(VIDEO) SUDNICOM ODZVANJAJU MLADIĆEVE RIJEČI: ‘Kad god prođem pored Sarajeva, usput nekoga ubijem’

Autor: S.V.

U sudnici su tužitelji protiv Mladića koristili riječi koje je on izgovorio ili zapisivao tijekom rata

Mladić je, kako je naveo vještak Richard Butler, još u svibnju 1992. zaključio da bi razdvajanje Srba od Bošnjaka i Hrvata, koje je kao ratni cilj proklamirala Skupština Republike Srpske (RS), značilo genocid jer “ljudi i narodi nisu novčići, ni ključevi da se premještaju tek tako iz džepa u džep”.

Već 1993. Mladić je, po dokumentima, naložio da se muslimanske snage moraju Slideshows istjerati iz istočne Bosne “zajedno sa stanovništvom”, a naredne godine je, kao ključni zadatak, naveo “protjerivanje Muslimana iz ‘srebreničkog džepa’”, ističući da je “njegova briga da Muslimani potpuno nestanu”.
U Podrinju smo Turke pomlatili”, čule su se u sudnici Mladićeve riječi sa televizijske snimke.

Kao dokaz Mladićeve genocidne namjere, prikazana je njegova izjava na dan pada Srebrenice da je “došlo vrijeme da se poslije bune protiv dahija Turcima osvetimo”.

Jedna od strahovitih izjava ovog ratnog zločinca je “kad god krenem pored Sarajeva, svratim, ubijem nekoga usput, uzmem, sredim Turke, ko ih jebe”.

Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.