Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

(VIDEO) MUŠKARAC POGINUO U BUJICI U RIJECI, POLICIJA OBJAVILA DETALJE: Voda je naglo prodirala, morali spašavati dječicu iz igraonice

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Rijeku je jučer oko 19 sati zadesilo olujno nevrijeme, zbog velike količine kiše došlo je do poplava i bujica koje su blokirale promet i poplavile neke objekte.

Prilikom reguliranja prometa u središtu Rijeke, oko 21.10 sati između ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski su službenici u bujici vode uočili tijelo osobe koje se nalazilo ispod zaustavljenog osobnog vozila, a koje se zbog siline vode nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika Hitne medicinske pomoći nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci gdje će se utvrditi identitet i točan uzrok smrti, objavili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Dodaju da i dalje utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Zbog nevremena stotinjak intervencija vatrogasaca u Rijeci

Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u četvrtak da je u bujičnom nevremenu u Rijeci u srijedu navečer smrtno stradala muška osoba, a vatrogasci su intervenirali stotinjak puta u izvlačenju vozila, spašavanju osoba, uklanjanju prepreka i crpljenju vode.

Tijekom dva sata u srijedu navečer na Rijeku je palo 140 litara kiše, što je prosječna mjesečna količina oborina za rujan, izvijestili su vatrogasci. Voda se povukla s riječkih ulica, pa je pokrenuto crpljenje vode iz poplavljenih prostora. Veliki problem su predstavljali šahtovi koji nisu mogli upiti oborinsku vodu, prvenstveno zbog otpalog lišća, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac.

Najteže je stanje na području Rijeke i općine Čavle, gdje je voda ušla u objekte.




Vatrogasci su iz poplavljene riječke igraonice evakuirali djecu budući da je voda počela naglo prodirati. Također, urušio se krov zgrade Rektorata te je poplavljena unutrašnjost, a tako je i u zgradi osnovne škole u Čavlima.

Vatrogasne ekipe su na terenu i rade po prioritetima te se tijekom dana nastavlja s vatrogasnim intervencijama po dojavama građana, kaže Šćulac.




‘Rijeka se pretvorila u jezero’

Zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance rekao je da se Rijeka u večernjim satima pretvorila u jezero, osobito njezini niži dijelovi, a na prometnicama je bilo i po pola metra vode.

„Najviše je intervencija zabilježeno na cestama gdje su vozila ostala u vodi, pa smo morali izvlačiti vozila i ljude. I sada su u tijeku intervencije ispumpavanja objekata, a sve raspoložive vatrogasne snage ostaju do daljnjeg na terenu“, izvijestio je Mance.

U vatrogasnim intervencijama sudjelovali su javna vatrogasna postrojba Rijeka i DVD-ovi s riječkog područja: „Sušak“ Rijeka, Drenova, Čavle i Jelenje. Po podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, u Rijeci je do osam sati u četvrtak ujutro kroz protekla 24 sata palo 287,5 litara kiše.

Primorsko-goranska županije izvijestila je da se u svim srednjim školama na području županije nastava odvija regularno.

U Građevinskoj školi i Gimnaziji Andrije Morovičića u Rijeci voda je prodrla u podrume i curila s oštećenog krova. U zgradi Osnovne škole Čavle voda je prodrla u prizemlje, a učenici prvog razreda neće danas imati nastavu, ali imaju osiguran boravak. U školi u Brodu na Kupi danas nema nastave jer su poplavljene prilazne ceste.

Primorsko-goranski župan Zlatko Koamdina obišao je u četvrtak županijske ustanove u središtu Rijeke i održao sastanak s gradonačelnikom Rijeke Markom Filipovićem i dežurnim službama .

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.