fbpx
Foto: Screenshot/MUP Srbije/Kolaž Dnevno

(VIDEO) MATEJ NIJE BIO SAM NA PLATFORMI? Objavljena nova, obrađena snimka: ‘U polumraku stoji još netko, pokazuje mu papir ili ekran’

Autor: L.B.

“Matej Periš nije bio sam na platformi ispred restorana Savanova?”, tim pitanjem započinje novi video objavljen u srijedu na YouTube kanalu pod nazivom Info Split.

Naime, nakon uvoda, pojavljuje se posljednja snimka Mateja Periša koju su snimile nadzorne kamere ispred restorana Savanova, na kojoj silazi niz stepenice na platformu, odakle mu se gubi svaki trag.

U videu se tvrdi da je ovo snimka na kojoj je “obradom eliminiran šum signala i na kojoj se vidi glava osobe koja sjedi na platformi lijevo od Mateja i puši”.


Opušak i ‘osoba iz polumraka’

Dalje se u videu navodi kako “izgleda da u polumraku iza te osobe stoji još netko tko mu u jednom trenu pokazuje papir ili ekran mobitela”.

Autor se u nastavku pita i “što je s opuškom koji je policija pronašla u žardinjeri na platformi, neposredno nakon Matejevog nestanka? Zašto ga više nitko ne spominje?”

“DNK analiza s tog opuška mogla bi uputiti na osobu ili osobe koje su stajale s Matejem na platformi na posljednjoj snimci koja ga je zabilježila prije nestanka. Očekuje se i da policija napravi detaljnu analizu ovih snimki”, zaključuje se u videu prije nego što se pojavi snimka ispred restorana, usporena i uvećana.

‘Na platformi bila barem još jedna osoba’

U opisu objave na YouTubeu stoji:

“Snimke nadzornih kamera su loše rezolucije, ali kompjutorska analiza snimke i korištenje programa za eliminaciju šuma signala nedvojbeno pokazuje da je na platformi ispod restorana ‘Savanova’ uz Mateja Periša bila barem još jedna osoba.”
Podsjetimo, i Nenad Periš, Matejev otac, govorio je kako je upravo platforma i ono što se tamo događalo dio mozaika koji nedostaje. Naime, kamere nisu snimile dalje od Matejevog silaska niz stepenice jer im je prostor platforme izvan dosega.

Ima li istine u ovoj snimci i u onome što navodi autor videa, vjerojatno već zna policija, a za službenu informaciju valja pričekati njihovu službenu izjavu.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.