Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VELIKO OBRAZLOŽENJE SUCA KOJI JE KAZNIO SMILJANU SRNEC! Otkriveni svi detalji slučaja ’Škrinja’

Autor: Dnevno

Za ubojstvo sestre, Smiljana Srnec osuđena je na maksimalnih 15 godina zatvora, no zašto je tako presudio, sudac Tomislav Brđanović, obrazložio je na 52 stranice.

Kako navodi Jutarnji list, u obrazloženju i dalje nije poznato vrijeme počinjenja zločina jer od ubojstva do pronalaska tijela proteklo je vrijeme od 19 godina.

“Upravo su svjedoci, kći optuženice i njezin izvanbračni suprug (oni se u objavljenoj presudi na stranici varaždinskog suda, kao i svi ostali svjedoci i vještaci navode samo s inicijalima, op.a.) odlučili maknuti staru škrinju, da je Katarina Dominić Srnec govorila da imaju visok račun za struju, da to samo troši struju i da će oni to riješiti, a što je govorila u svom iskazu Nada Sabol, ujna Smiljane Srnec”, stoji u presudi.

Jednako tako, sudac navodi kako škrinja godinama nije bila micana niti otvorena, a kao dokaz prilaže presliku knjige zapovjednika palovečkog DVD-a tako stajući na kraj spekulacijama da je škrinja micana radi navodnih poplava.

“Činjenica da je poklopac škrinje zalijepljen tako da nitko ne može tako lako otvoriti škrinju i vidjeti sadržaj ukazuje kao indicija na zaključak da su svi predmeti i tijelo u škrinju stavljeni istovremeno. Navedeno upućuje da je tijelo stavljeno u škrinju, a potom po njemu smrznuta hrana, a nakon toga je počinitelj zalijepio poklopac, nakon čega se ova škrinja prestala koristiti u domaćinstvu, iako je ostala uključena sve te godine od ljeta 2000. do 15. veljače 2019. gotovo punih 19 godina. Navedeno jasno ukazuje na cilj koji je optuženica kao počinitelj htjela ostvariti, da nitko ne može jednostavno i slučajno iz znatiželje ili potrebe otvoriti škrinju i da je na taj način dodatno nastojala prikriti svoje nedjelo”, piše u obrazloženju presude zašto je i kako prikrila ubojstvo sestre”, stoji u presudi.

Prokomentirao je sudac između ostalog i svjedočenje Smiljanine kćeri koja po Zakonu nije ni morala svjedočiti, nego se mogla pozvati na to pravo koje su odlučili iskoristiti Smiljanin suprug i majka okrivljenice.

“Radi se o iskazu svjedokinje koja je osobno zainteresirana za ishod postupka te koja iskazuje selektivno, odgovarajući na pitanja koja terete optuženicu nesjećanjem ili izbjegavajući odgovor, a sjećajući se događaja iz dobi kad je imala tri ili četiri godine, a od kojih je proteklo 20 i više godina u vrijeme iskazivanja”, navodi sudac aludirajući na iskaz svjedokinje koja tvrdi kako je njen djed bio nasilan prema žrtvi, Jasmini Srnec.




“Konačno, obrana optuženice u kojoj poriče da bi ubila sestru, ne daje odgovor na ključno pitanje, kako se tijelo žrtve našlo u škrinji u kući u kojoj je živjela sve ove godine ako upravo ona nije počinitelj ubojstva”, zaključuje sudac.

Njemački liječnici objavili: ‘Imamo dokaz da je Navaljni otrovan novičokom!’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.