Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Veliki požar u Dugoj Resi stavljen pod kontrolu

Autor: Hina

Požar u jednoj od zgrada bivše tvornice Pamučne industrije lokaliziran je oko 22,15 sati, pet i pol sati od dojave o vatri, ali sporadično i dalje gori vatra, pa traje daljnje gašenje i raščišćavanje požarišta, priopćeno je iz Vatrogasnog zapovjedništva.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković istaknuo je da se radi na reorganiziranju snaga koje će tijekom noći raditi na sanaciji požarišta, i to 22 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi iz Karlovca i Ogulina, te dobrovoljna vatrogasna društva Duga Resa, Belavići, Stara Sela, Hrnetić – Novaki i Karlovac.

Stožer Civilne zaštite Duge Rese priprema operativne snage koje će uz komunalne službe tijekom ponedjeljka raditi na daljnjem raščišćavanju opožarenog pogona bivše tvornice Pamučne industrije, sada u vlasništvu varaždinske tvrtke T7 VIS.

Na vrhuncu borbe s vatrom bilo je angažirano 59 vatrogasca s 20 vozila iz devet postrojbi, a tijekom gašenja nitko nije stradao. Nema naznaka niti da je netko ranije stradao jer, kako je rekao župan Karlovačke županije Damir Jelić, u toj zgradi ne radi i ne živi nitko.

Franković je izvijestio da unatoč jakom i povremeno crnom dimu nisu gorjele nikakve opasne tvari.

Karlovački Centar 192 najavio je kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja uzroka požara.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.