Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

VELIKA POTRAGA za nestalom surfericom: Uključeni policijsko plovilo, ophodni brod i helikopter

Autor: Hina

Potraga za mladom surfericom koja je jučer nestala kod Zlatnog rata još traje, a u nju su od jutros uključeni policijsko plovilo, ophodni brod i helikopter te pripadnici Vatrogasne postrojbe Hvara, priopćeno je u utorak popodne iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestili su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o nastavku intenzivne potražno-spasilačke akcije za ženom u splitskom akvatoriju.

U potragu za surfericom koja je jučer nestala 200 metara od Zlatnoga rata jutros od sedam sati angažirana su plovila iz sastava splitske Lučke kapetanije, Lučke ispostave iz Milne te jedno policijsko plovilo, a Obalna straža u koordiniranu potragu uključila je ophodni brod i helikopter. Od osam sati u potragu su uključeni pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Hvara, koji pretražuju obalu otoka Hvara.

Dojava o nestaloj surferici primljena je jučer oko 13 sati. Očevici s obale Brača dojavili su kako se žena držala za dasku za jedrenje oko 200 metara od obale, no, nažalost, u trenutku kada je pustila dasku u pokušaju da dopliva do obale, nestala je u naletu jakoga vjetra i visokih valova. Nedugo nakon toga, u 16 sati u sklopu zračne potrage, pilot potražnog zrakoplova tipa pilatus iz sastava Obalne straže Republike Hrvatske uočio je dasku za jedrenje nestale surferice oko tri nautičke milje jugozapadno od Bola, na otoku Braču.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.