Dusko Jaramaz/PIXSELL

(FOTO) APOKALIPTIČNI PRIZORI: Požar ‘prekoračio’ cestu, evakuirano 12 osoba!

Autor: dnevno.hr/Hina

Na svega kilometar i pol vatra je zaustavljena kod Drniša

Najnovije informacije:

21.45  Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić potvrdio je da je još aktivan požar kod Bribira, koji se spojio s onim u susjednoj županiji.

21. 30 Požar na Promini je pod nadzorom i tijekom noći ostat će ga gasiti 150 vatrogasaca i vojnika, a u Đevrskama vatra je odbijena od kuća, doznaje se u utorak navečer od vatrogasnog zapovjednika Šibensko-kninske županije Darka Dukića.

 “Prije sat vremena sam se spustio s Promine i taj požar držimo pod kontrolom. Ima otoka otvorene vatre koji su kao tempirana bomba, a na terenu je oko 150 vatrogasaca i vojnika. U Đevrskama je vatra odbijena od kuća i ono što je najvažnije, nitko nije stradao”, kazao je za ŠibenikIN županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

20.07  Zbog požara koji je u utorak buknuo kod Đevrsaka, evakuirano je 12 osoba iz sela Pavići iza Bribira, koji su smješteni u Skradin, doznaje se večeras iz Županijskog centra 112 u Šibeniku.

U Šibensko-kninskoj županiji još uvijek je aktivan požar na Svilaji. Novi požar koji je planuo na ‘benkovačkoj cesti’ iza 15 sati ubrzo će biti ugašen, a zemaljskim snagama pomaže i kanader, navodi isti izvor.

„Ne možemo točno reći koliko je vatrogasaca na terenu jer ih se stalno prebacuje po požarištima. Trenutno je najveći problem požar kod Đevrsaka gdje smo zbog približavanja vatre kućama oko 19 sati evakuirali selo Pavići iza Bribira, a 12 osoba je prevezeno u Osnovnu školu u Skradinu“, kažu u šibenskom ŽC112.




Iz Ministarstva obrane kasno popodne je priopćeno kako se požarište Kistanje-Đevrske spojilo se s onim u naselju Ostrovica kod Lišana Ostrovičkih u jednu vatrenu frontu i zračne snage ulažu maksimalne napore u obrani naselja i kuća.

Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH – i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca.

U pripravnosti za angažman na terenu je  189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i „Lori“ u Splitu.  Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman, koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.




18.40 Na području Lećevice u utorak poslijepodne buknuo je požar, a gase ga vatrogasci iz Splita, Kaštela i Trogira, izvijestio je vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina.

“Vatrena stihija je zahvatila nepristupačno podruje te očekujemo da se u njeno gašenje do noći uključi jedna kanader i jedan helikopter,” rekao je Glavina. Po njegovim riječima u predvečernjim je satima aktivan i požar kod Imotskog u čijem gašenju sudjeluju vatrogasne snage iz Imotske krajine i Omiša.

18.12 Dvije snažne eksplozije mina odjeknule su u utorak u velikome požaru kod Čapljine koji ozbiljno prijeti obiteljskim kućama u nekoliko naselja.

Oko 17.00 sati Čapljince su uznemirile eksplozije mina zaostalih iz Domovinskog rata koje su odjeknule u razmaku od nekoliko sekundi. Eksplozije su se dogodile na brdu Gradini, gdje vatra satima guta šumu te je ozbiljno zaprijetio kućama.

Posebno teško stanje je u naselju Trebižatu u čapljinskoj općini, gdje se vatra opasno približila kućama. Oružane snage BiH su gasiteljima uputile potporu od trideset vojnika s naprtnjačama.
Tijekom večeri očekuje se dolazak i helikoptera Oružanih snaga BiH koji bi pomogao zaustavljanju vatrene stihije. Civilna zaštita u Čapljini pozvala je mještane da se priključe gasiteljima.

18.08 Brzom intervencijom svih raspoloživih vatrogasnih snaga s otoka Brača stavljen je pod nadzor požar koji je u utorak buknuo kod Pučišća, te je u jednom trenutku zaprijetio i stambenim objektima, doznaje se od zapovjednika DVD Supetar Nikole Martinića.

“Izgorjelo je 5,5 hektara od čega su pola maslinici, a ostalo makija i šuma,” rekao je Martinić Hini.

Po njegovim riječima u jednom trenutku situacija s vatrenom stihijom bila je “vrlo ozbiljna” pošto je vjetar mijenjao smjer  te je preusmjeravao širenje požara. Vatra se u jednom trenutku približila i  stambenim objektima, no munjevitom akcijom vatrogasci su spriječili daljnje širenje požara.

U gašenju su sudjelovala vatrogasna društva iz Supetra, Pučišća, Selca i Bola.

17.05 Na području  Zadarske županije u utorak poslijepodne aktivno je još nekoliko požarišta, ali su sva  pod kontrolom vatrogasnih snaga, izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije, zamjenik župana Šime Vicković.

 Trenutačno je najlošija situacija na području Miranja i Ceranja na benkovačkom području, gdje vatrogasci zbog minski sumnjivog prostora nisu u mogućnosti ući u teren, no unatoč tome,  nisu ugroženi ljudski životi kao ni stambeni i gospodarski  objekti.

Zadarska je županija u suradnji sa zadarskom Općom bolnicom te Domom za stare i nemoćne  osigurala  prehranu za sve snage na terenu, ističe se u priopćenju.

16.40 Vatra je, u Lumbardi na Korčuli, u jednom trenutku došla blizu kuća, ali vatrogasci i građani su brzo reagirali, te sada nema otvorenog plamena. Vatrogasci i građani i dalje natapaju rubni dio opožarenog područja, javlja N1.  

Kod zaseoka Ostrovica, u blizini Benkovca, bukti ogroman plamen, gori cijelo brdo. Vjerojatno su stradale i neke kuće, vidjeli smo kako vatra dolazi do njih, sada ih više ne vidimo od dima. Zbog nepristupačnog terena gotovo je nemoguće gasiti požar. Dim je u potpunosti zasjenio sunce”, javlja N1.

16:00 Još je aktivan požar na Promini koji i dalje nadlijeću zračne snage, a najgore je bilo kod zaseoka Rajići gdje je vatra došla samo par metara od kuća, no zahvaljujući dobro organiziranim vatrogasnim snagama, kuće su obranjene i najgore je prošlo.

Kako se doznaje od Tomislava Dželalije, zapovjednika Stožera civilne zaštite Grada Drniša, stanovnici zaseoka Velušić, Bibići i Rajići u utorak popodne su vraćeni kućama.

“Na terenu su i dalje zračne i kopnene snage. Dva kanadera još nadlijeću požarište, a u međuvremenu smo izvršili povratak civila koji su bili smješteni u dječjem vrtiću u Drnišu. Još ima nešto otvorenog plamena, puše lagani maestral, ali ako vjetar pojača vjetar, požar se može lako ponovno rasplamsati”, kaže Dželalija.

U međuvremenu je planuo i požar u Kistanjama blizu vodotornja koji je brzo stavljen pod kontrolu i lokaliziran.

Aktivan je i požar u Đevrskama gdje je na terenu desetak vatrogasaca, doznaje se u centru 112 Šibensko-kninske županije.

14:37 Na području Mirolović Zagore ekipa šibenske interventne policije uočila je muškarca kako upaljačem pali vatru pa su ga uhitili i brzo ugasili požar koji je upravo planuo. Uhvatili su ga dok su obilazili to područje upravo zbog sumnji da netko namjerno podmeće vatru, a prema informacijama kojima raspolažemo, taj muškarac nije jedina osoba s kojom šibenska policija u ovom trenutku razgovara u požarima jer ih dovode u vezu s paljenjem vatre, piše ŠibenikIN.

“Prikupljamo obavijesti o događaju o kojem govorite i razgovaramo s osobama za koje postoji sumnja da eventualno imaju veze s požarima koji plamte ili su gorjeli na našem području u proteklom razdoblju. Takve osobe dovodimo na razgovor u policijsku postaju i prikupljamo sva saznanja i obavijesti kako bi utvrdili imaju li ikakve veze s paljenjem vatre”, rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

 14:07 Nova vatrena linija kod Drniša duga je više od 6 km, a riječ je o vrlo nepristupačnom terenu, borovoj šumi u brdskom predjelu u okolici Drniša, javlja HRT.

“Požar s planine Promine još je daleko od toga da bude lokaliziran, a gasiteljima su jutros pristigla u pomoć dva kanadera, dva air tractora te 100 pripadnika Hrvatske vojske koji su raspoređeni na požarištu”, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

“Vatrogasci, mještani, lovci, planinari… zajedno su uspjeli formirati liniju obrane pa je požar u naseljuLišnjak, u zaseoku Čuline, zaustavljen. Međutim, požar i dalje bukti u naselju Velušić, zaseocima Bibići i Raiči”, kazao je Dželalija. Nakon noćašnje evakuacije dvadesetak osoba iz tih mjesta, novih evakuacija stanovnika jutros nije bilo.

12:25  U Pristegu pored Benkovca se širi požar. Jaka bura nosi vatru prema kućama gdje su raspoređene vatrogasne snage. U blizini kuća čuju se detonacije mina.

12:38 Reporter televizije N1, javlja kako se požar u Pristegu ponovno rasplamsao i približio na 200 do 300 metara od kuća.

11:51 Na najnovije požarište Dubci kod Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji poslane su zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika upućene su na najnovije požarište Dubci kod, a požar gasi helikopter Mi-8 MTV. Još uvijek je na ostalim današnjim požarištima u Pristegu Airtractor koji natapa požarište, dok su na Promini angažirana tri Canadaira CL-415 i dva Airtactora AT-802.

11:24 Državna uprava za zaštitu i spašavanje objavila je lokacije na kojima su aktivni požari.

DUZS

11:16 Sjeverni Velebit gori tjedan dana, nije ga ugasila niti kiša. Na 120 hektara Velebita, djelomično i na prostoru Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, požar koji gori tjedan dana nije ga ugasila niti kiša, na nepristupačnom terenu gasi 38 vatrogasaca iz Senja, Svetog Jurja, Krasnog, Otočca, Sinca, Brinja, Perušića, te za gašenje požara osposobljeni rendžeri NP Sjeverni Velebit i Parka Prirode Velebit, saznaje se u ponedjeljak u Vatrogasnoj Zajednici Ličko-senjske županije.

Zapovjednik Hrvoje Ostović kazao je Hini kako požar traje tjedan dana, da su vatrogasci raspoređeni duž cijele Premužićeve staze, jedino što je vrh Borovača, na visini  od oko 1.300 metara, ostao nepokriven zbog izrazite nepristupačnosti, te se očekuje pomoć zračnih snaga, barem u tome da se na požarište dostavi spremnik vode, tzv. kruška.

“Požar od 15. ovog mjeseca traje neprekidno, unatoč tome što je u međuvremenu padala i kiša, jer riječ je o NP koji je u biti prašuma, a nakon kiše je krenula jaka bura, čak oko 120 kilometara na sat, koja traje već tri dana, iako imamo najavu da bi mogla jenjavati pred večer, tako da bismo možda mogli dobiti u pomoć i zračne snage, koje smo zatražili”, rekao je Ostović i naglasio da je opožareno 120 hektara, te je vatrena fronta jučer bila dugačka sedam kilometara, a danas je i duža.

Prema Ostoviućevim riječima požar je prošlog petka krenuo s Visibabe na visino od 1.160 metara nad morem, teren je nepristupačan, ali je povučena takozvana “vodena pruga”, crijeva za opskrbu vodom, s jakim crpkama koje vodu tjeraju uzbrdo, postavljene su u duljini od gotovo dva kilometra.

“Domicilni vatrogasci iz Senja kažu da je prvi put voda došla na Premužičevu stazu, jer je požarište protegnuto na cijelu dužinu Premužićeve staze, a tu su i vatrogasna vozila sa svojim spremnicima, sve je izuzetno teško, u uvjetima kada su noći i jutra hladna, posebno zbog bure, ali pokrivamo cijeli teren, te vjerujem u uspjeh gašenja”, rekao je Ostović.

11:00 Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević obišao je požarišta na području Promina, gdje se sastao s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem. Tom prigodom ministar Krstičević se zahvalio svim vojnicima, vatrogascima, policajcima i mještanima na naporima koje ulažu u gašenju požara.

“Još jednom ispred cijele Hrvatske, Ministarstva obrane i Glavnog stožera Oružanih snaga želim vas pozdraviti i zahvaliti. Vama, kao i svim drugim vojnicima, vatrogascima, policajcima i mještanima koji ovih dana, sinoć i noćas ovo čine. Vidimo da imamo ugrozu. To je požar otvorenog plamena, a meni je drago, da smo uz ogroman angažman države, svih elemenata u državi, skupa u jednom partnerstvu, zajedništvu i sinergiji, kao što je bila u Domovinskom ratu, uspjeli zajedno obraniti i Drniš te dio na benkovačkom području. Hvala dragom Bogu, nitko nije stradao. Za sada nema zapaljenih kuća. Ima uništene imovine, ali nema izgubljenih života i to je najveća vrijednost”, poručio je ministar Krstičević.

10:52  Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz Zemunika danas, u utorak su, pored požarišta na Promini angažirana i na još dva nova požarišta u Zadarskoj županiji, priopćilo je Ministarstvo obrane (MORH).

Na požarištu Pristeg upućen je Candair CL-415 i Airtractor AT-802, dok dva Airtractora koji su na Promini istovremeno gase požar i na lokaciji Dobropoljci kod Lišana Ostrovičkih. Na požarištima je osim zračnih snaga angažirano i 96 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske OS RH i to na požarištu Lišnjak Drniš i 72 pripadnika na požarištima Kožlovac, Kolarna i Lepuri kod Benkovca, navodi se.

U pripravnosti za angažman na terenu nalazi se 189 pripadnika koji su smješteni u vojarnama u Benkovcu, Sinju, Kninu i „Lori“ u Splitu. Također, 210 pripadnika je u pričuvi za mogući angažman koji su smješteni u vojarnama u Vinkovcima, Petrinji, Gospiću i Našicama.

10:33  “Stanje ja jako loše, kriminalno. Bukti nadomak kuća”, kazao stanovnik Pristege Đuro Šuša, piše Dnevnik.hr. Dodao je da je navikao na takve stvari, a na pitanje je li ga strah rekao je: “i je i nije”.

10:17 Zbog sumnje u podmetanje požara koji od nedjelje navečer bjesne zadarskim zaleđem policija je zasad privela osam osoba

9:39 U požaru koji je u ponedjeljak u 20.50 sati buknuo u Dupcima pored Omiša do utorka ujutro je izgorjelo oko 20 hektara borove šume, a 213 vatrogasaca na terenu ga još uvijek gasi, doznaje se u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split. Požar, koji je sinoć nošen jakom burom divljao i mijenjao smjer, gasi 30 postrojbi sa 52 vozila i to Zadvarje, Makarska, Gradac, Drvenik, Podgora, Promajna, Tučepi, Brela, Baška Voda, Omiš, Dugi Rat, Kučiće, Zagvozd, Lovreć, Gata, Imotski, Trogir, Kaštela, Gomilica, Mladost, Žrnovnica, Dugopolje, Slatine, Podstrana, JVP Split, JVP Dubrovačko primorje-Dubrovački vatrogasci, te DIP Dubrovnik.

Iako se stanje na terenu jutros u 4.40 sati smirilo požar je još uvijek aktivan na par mjesta na brdu, pa će brojni vatrogasci i danas ostati na terenu ne bi li požar lokalizirali. Osim tog požara na području Splitsko-dalmatinske županije i dalje je aktivan onaj na Hvaru, točnije poluotoku Kabal, predio Tiha koji je planuo u ponedjeljak oko 9.30 sati, a potom su vatrogasci u 11.20 sati dobili dojavu o još jednom požaru na tom području koji je bio udaljen od prvog požara svega 150 metara. Odmah se u gašenje požara sa sedam vozila uključilo 30 vatrogasaca iz DVD Split, Vranjic, Omiš, Dugi Rat, Kaštela, Mladost, Gomilica, Trogir, JVP Split i sezonci iz Sinja. Zbog promjene vjetra nešto poslije 15 sati požar je promijenio smjer i u jednom momentu počeo se širiti prema Starom Gradu, no vatrogasci su ga svladali. Gasitelji i dalje rade na sanaciji požarišta.

I dalje je aktivan i požar na Svilaji koji je buknuo još 12. kolovoza i koji je do danas u nekoliko navrata bio lokaliziran, no zbog vremenskih uvjeta i na nekim mjestima teško pristupačnog terena gašenje je otežano.

9:02 Danas će Damir Krstičević obići  u jutarnjim satima požarišta na području Promina, gdje će se sastati s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem.

8:59 U ponedjeljak se sa svojim sugrađanima i saborski zastupnik iz redova Mosta Miro Bulj priključio vojsci i vatrogascima u obrani Drniša od požara. Neumorno su zajedničkim snagama, do ranih jutarnjih sati u naselju Badanj ispilili stabla i uredili protupožarni pojas za obranu Drniša od vatrene stihije koja se približavala iz pravca Promine.

8.42 Tehničari su cijelu noć pripremali avione za gašenje požara, objavio je MORH. 

“Stručni timovi zrakoplovno-tehničkog i osoblja za poptporu letenja Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika cijelu su noć, u ponedjeljak, 21. kolovoza 2017., pripremali protupožarne avione za akcije gašenja požara iz zraka danas, u utorak, 22. Kolovoza 2017. godine.

Uz ispiranja Canadaira CL-415 od morske soli i punjenja gorivom zrakoplovni tehničari najviše su vremena posvetili poslijeletnim pregledima, povremenim 50-satnim pregledima i provjerama, kao i svim drugim zahvatima kako bi do jutra kompletne zračne snage bile pripravne poletjeti na požarišta.

Zahvaljujući upravo iznimnom trudu i radu zrakoplovnih tehničara ostvaruje su visoki stupanj ispravnosti i spremnosti zračnih snaga u gašenju požara, a posebnu zahvalu zrakoplovnim tehničarima sinoć je za vrijeme posjeta zračnim snagama uputio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević”.

8:37 Državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu i državna cesta DC59 između Knina i Pirovca u Kistanju kao i sve prilazne županijske i lokalne ceste zatvorene su zbog požara.

8:35 Cijelu su noć stručni timovi zrakoplovno-tehničkog i osoblja za poptporu letenja Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika pripremali protupožarne aviona za akcije gašenja požara iz zraka.

7:21 Kuće u Pristegu su obranjene, a požar u Promini kod Omiša također bi trebale gasiti i zračne snage.

7:15 Požar na Dubcima trenutačno ne ugrožava naselja i stambene objekte a vatrogasci sprečavaju njegovo širenje u smjeru Brela.

7:09 Na svega kilometar i pol vatra je zaustavljena kod Drniša. Kuće nisu ugrožene, a vatru gasi oko 200 vatrogasaca i vojnika. Tri kanadera su poletjela prema Drnišu. Bura je malo oslabjela, a tijekom dana vjetar bi trebao krenuti prema sjeverozapadu.

7.04 sati – Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče otvorena je za sve skupine vozila, a između čvorova Benkovac i Pirovac vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog smanjene vidljivosti od dima, javlja HAK.

Zbog požara zatvorene su ceste:

– državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci u Pristegu;
– državna cesta DC59 između Knina i Pirovca u Kistanju (kao i sve prilazne županijske i lokalne ceste);
– ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina;
– ŽC6258 Smilčić-Islam Latinski (DC56).

Vatrogasci iza sebe imaju tešku i besanu noć, a niti u utorak ujutro situacija nije puno bolja. Požar koji je u ponedjeljak navečer oko 20:30 sati buknuo na predjelu Vrulja, zapadno od Brela na Makarskom primorju, i proširi se prema Brelima situacija na požarištu nešto je povoljnija, no vatra i dalje gori, ali se požar više ne širi, javlja Dnevnik.hr. Dio državne ceste D8 od Brela prema Omišu, koji je u ponedjeljak navečer od 21:25 sati zatvoren za sav promet, otvoren je u utorak ujutro u 5:30, a promet je pušten u oba smjera.

 – Uspjeli smo tijekom noći formirati liniju obrane naselja Siverić i Badanj. Sam Drniš nije ugrožen, ali situacija je i dalje izrazito teška. Očekujemo tijekom jutra pomoć hrvatske vojske čijih 100 pripadnika stiže kod nas. Najveći je problem vjetar koji je i dalje snažan i neprestano mijenja smjer. Trenutačno ne znamo možemo li računati na pomoć iz zraka – rekao je oko 6 sati  načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

6:15 Na gašenju požara na Hvaru, kod Starog Grada, koji je buknuo u ponedjeljak ujutro noćas su angažirane značajne vatrogasne snage

Pomoć kolega iz drugih županija

Požar s planine Promine potpomognut vjetrom i dalje se širi prema Drnišu, a trenutno u njegovu gašenju sudjeluje 400-njak vatrogasaca i građana, izjavio je Hini noćas oko 4 sata načelnik Stožera civilne zaštite Grada Drniša Tomislav Dželalija.

“Sve snage su na terenu i brani se Grad Drniš. Vatra se dalje širi jer puše vjetar. Raspoređujemo snage i formiramo liniju obrane kako bi obranili mjesta Siverić i Badanj”, rekao je Dželalija.

Vatrogascima su se u borbi s vatrom, koja se na Promini razbuktala u ponedjeljak poslijepodne, pridružili tijekom noći i njihovi kolege iz Brodsko-posavske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke županije a ujutro u 6 sati očekuje se dolazak 100 vojnika. U gašenju sudjeluju i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Zbog vatrene stihije ranije tijekom noći evakuirana je 21 osoba iz Lišnjaka te Velušića, iz zaseoka Bibići i Raići, koji su smješteni kod rodbine te u drniškom Dječjem vrtiću.

U slučaju potrebe za smještaj je spremna i drniška sportska dvorana, a tu je i Crveni križ koji je osigurao 40 kreveta i higijenske potrepštine, rekao je Dželalija

Autor:dnevno.hr/Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.