screenshoot

LOKALIZIRAN POŽAR NA KOZJAKU: Izgorjela veća površina trave, niskog raslinja i borove šume, vatrogasci ostaju dežurati na terenu!

Autor: Dnevno

Na Kozjaku u Kaštel Sućurcu danas je gorjelo, a vatrogasci su dojavu o istom dobili u ponedjeljak te su u roku deset minuta izašli na teren.

Jedna od svjedoka navodi i kako je vatrena stihija ugrožavala obiteljke kuće u blizini. Požar je buknuo u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih.

”Dojavu smo dobili u 13,25. Gori najvjerojatnije nisko raslinje. Na terenu je 20 vozila, 60 ljudi i dva kanadera”, izvijestili su iz Javne vatrogasne postrojbe Split.

Ivan Kovačević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Split za 24 sata je potvrdio kako gori nisko raslinje, makija, borova šuma, te kako je situacija ”gadna”.

Dodao je i kako su četiri kanadera na terenu, a zahvaćena površina je već kilometar puta kilometar, a stotinjak vatrogasaca je na terenu.

Pretpostavlja Kovačević i kako će biti potrebno dva dana da obuzdaju ovu vatrenu stihiju.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice izvijestili su kako je 3. kolovoza u 13:25 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru raslinja na lokaciji Put Dragučeva, iznad Kaštel Sućurca.




Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je oko 100 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz područja Trogira, Kaštela, Solina i Splita te 4 protupožarna zrakoplova Canadair. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na većoj površini.

“U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara”, rekao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Na požarištu je lakše ozlijeđen jedan vatrogasac, potvrdio je za Dalmaciju Danas Nenad Bonacin, zapovjednik DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca.




“Jednom vatrogascu upali su pepeo i čestice gustog dima u oči te je morao na ispiranje jer kratkotrajno nije mogao gledati”, kazao je Bonacin.

Malo prije 19 sati, požar je lokaliziran, no kako su za Hinu kazali kaštelanski vatrogasci, na terenu će se dežurati cijelu noć. U požaru je izgorjela veća površina trave, niskog raslinja i borove šume.

(VIDEO) VELIKI POŽAR U VUKOVARU: Gori u Borovom naselju, upitno prometovanje vlakom! Evo snimke vatrene buktinje

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.