Foto: Dubrovački dnevnik

UŽAS U MORU: U Dubrovniku pronađeno tijelo, na istom mjestu gdje je misteriozno skončala Australka

Autor: L.B.

Dubrovačka policija je u srijedu zaprimila dojavu građana o besvjesnoj muškoj osobi koja se nalazila na predjelu obale između Danača i Stare bolnice.

Potom su na teren upućene sve hitne službe: policija, pomorska policija, Lučka kapetanija, hitna pomoć i vatrogasci.

Dojava je potvrđena, a tijelo preminulog muškarca prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Dubrovnik gdje će se obaviti obdukcija i utvrditi identitet osobe, koja uza se nije imala nikakve dokumente, javlja Dubrovački dnevnik.

Sve službe izašle na teren

Glasnogovornica PU dubrovačko neretvanske Andrijana Biskup rekla je kako za sada ništa ne ukazuje na moguće počinjenje kaznenog djela.

Detalji ovog tragičnog događaja bit će poznati nakon provedenoga očevida.

Foto: Dubrovački dnevnik

Naime, radi se o nepristupačnom terenu, a kako su kazali iz JVP Dubrovački vatrogasci, na intervenciji su sudjelovali JVP Dubrovački vatrogasci, Hitna pomoć, Pomorska policija, Lučka kapetanija i spasioci dubrovačkog Crvenog križa.

U istoj uvali pronađeno tijelo Britt Lapthorne 2008.

Podsjetimo, u uvali Danče pronađeno je i tijelo nestale Australke Britt Lapthorne koja je posljednji put viđena 18. rujna 2008. između u 4.15. i 4.30 ujutro kad je napuštala dubrovački klub Fuego. Devetnaest dana kasnije lokalni ribar našao je tijelo kako pluta u uvali Danče. Analiza DNK potvrdila da je riječ o 21-godišnjoj Australki. Nakon dugotrajne istrage zaključeno je kako ne postoje dokazi kako je Britt skončala.




Roditelji, koji su nakon svega stigli u Dubrovnik, vjerovali su da je Britt ubijena, odbacujući objašnjenje da je smrt bila nesretan slučaj te da se djevojka survala sa stijena. Dubrovačka policija ponavljala je da na tijelu nije bilo tragova nasilja. Nije, ali na tijelu nije bilo ničega. Forenzičari, hrvatski, a onda i australski, pred sobom su imali samo osam kilograma tkiva, ne računajući težinu kostiju. Ostalih 30 kilograma nestalo je u moru. Sumnju roditelja, koji redovno dolaze u Dubrovnik, podgrijavala je činjenica da ekstremiteta nije bilo, što ih je navodilo na zaključak da je tijelo netko otežao kako bi što dulje bilo na dnu.

 




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.