Utopila se četverogodišnja djevojčica

Autor: dnevno.hr

Djevojčica se najvjerojatnije igrala pored bunara prekrivenog daskama, u jednom trenutku odlučila se popeti na njega, ali su dotrajale daske popustile pod težinom.

Jučer poslijepodne u malenom mjestu pokraj Maribora, bezazlena dječja igra pretvorila se u tragediju.

Vatrogasci smatraju da se djevojčica najvjerojatnije igrala pored bunara prekrivenog daskama, te se u jednom trenutku odlučila popeti na njega ali su dotrajale daske popustile pod težinom. U akciji spašavanja i izvlačenja sudjelovali su vatrogasci i specijalna ronilačka jedinica mariborske policije.

U igri je bilo još dvoje djece, te su u trenutku nesretnog događaja potrčali kući obavijestiti roditelje da zovu upomoć.

Kako prenosi slovenski žurnal24, vatrogasci su ustanovili da je bunar dubine 25 metara, a od toga je pod vodom bilo pet metara. U trenutku njihovog dolaska na mjesto nesreće, djevojčica je bila pod vodom, te je do trenutka završetka izvlačenja već bilo prekasno.

– Vatrogasci su maknuli nadstrešnicu bunara, postavili takozvani tronožac te se pomoću njega u bunar spustio ronilac – izjavio je za medije glasnogovornik vatrogasaca Aleš Ciringer. Ronilac je djevojčicu brzo pronašao, te je brzo izvučena i predana djelatnicima Hitne pomoći no pokušaji reanimacije nažalost nisu uspjeli.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.