Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

UMIROVLJENI KRIM INSPEKTOR: ‘Zbog ubojstva 18-godišnjakinje podnio bih tužbu protiv policije!’

Autor: S. Vučković

"Može grubo zvučati od mene kao bivšeg policajca, ali moje kolege ne rade svoj posao. Ne shvaćaju ozbiljnost situacije, ne prepoznaju namjere incidentne osobe i čeka se smrt kao ishod da bi se reagiralo. Morali su prepoznati da navodni ubojica neće prestati, to im je posao!", ljut je Branko Lazarević koji misli kako se ovakve situacije mogu spriječiti

Umirovljeni krim inspektor Branko Lazarević osebujna je osoba s neprocjenjivim iskustvom u slučajevima ubojstava i samoubojstava. I danas, u svojim umirovljeničkim danima, redovito komentira zločine koji, na žalost, postaju hrvatska svakodnevnica.

O slučaju ubojstva 18-godišnje djevojke na zagrebačkoj Volovčici, Lazarević također ima mišljenje, no naglašava kako se njegov osvrt temelji samo na osnovu onog što je vidio u medijima:

– Teško je i pomalo neozbiljno u ovakvim situacijama davati ikakve procjene jer treba pričekati da se odradi temeljit očevid kako bi bili sigurni što se točno dogodilo, ali i što je tome prethodilo. No, ne treba puno pameti da se u ovom slučaju uoče teški propusti policije koja nije reagirala na djevojčine prijave, jer, koliko mi je poznato, unazad duže vremena ubojica ju je maltretirao iako je imao zabranu prilaska – kaže Lazarević.

– Može grubo zvučati od mene kao bivšeg policajca, ali moje kolege ne rade svoj posao. Ne shvaćaju ozbiljnost situacije, ne prepoznaju namjere incidentne osobe i čeka se smrt kao ishod da bi se reagiralo. Morali su prepoznati da navodni ubojica neće prestati, to im je posao! Da sam još u službi, podigao bih kaznenu prijavu protiv policije zbog nesavjesnog obavljanja posla jer, po sadašnjim saznanjima, oni su ti koji su u potpunosti zakazali – jasno je izjavio Branko Lazarević.

>>> OVO JE UBOJICA 18-GODIŠNJAKINJE: Sjećate ga se, prošle je godine u Zagrebu Mercedesom pregazio oca osmero djece!

>>> MAJKA UBIJENE KRISTINE: ‘Razbijao joj je mobitele, auto, napadao ju je i prijetio, a policija nijednom nije reagirala!’




Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.