(Lučić na fotografiji desno) Foto: Bruno Konjevic

Uhićena zvijezda TV serije Leon Lučić, osumnjičen za pokušaj iznude

Autor: Dnevno

Čini se kako je Leon Lučić otpušten iz bolnice, jer Dnevnok NOVE Tv neslužbeno doznaje da je uhićen.

Prijavljen je za kazneno djelo iznude nad zaprešičkim poduzetnikom M.D.

Podsjetimo, zagrebačka policija je pripremala klopku, ali nije sudjelovala u realizaciji iznude jer je oštećena osoba samoinicijativno krenula u nju, izvijestila je  u povodu tučnjave u Draganiću u kojoj je navodni iznuđivač, bivši policijski inspektor i glumac serije KT2, Leon Lučić zadobio ozljede opasne za život.

”Riječ je o dva kriminalistička istraživanja u kojima se isprepliće više osoba. Prva kriminalistička obrada nije realizirana po uputama policajaca i samim time je dovela do počinjenja drugog kaznenog djela koje je sada predmet drugog kriminalističkog istraživanja. Važno je istaknuti da osoba pri samoinicijativnoj realizaciji iznude kod sebe nije imala novac, a koji je bio pripremljen kao dokaz”, kazala je voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave zagrebačke (PUZ) Marija Goatti.

Glasnogovornica zagrebačke policije je istaknula da je policija u pripremi koordinirano radila s osobom koja je bila potencijalna žrtva. ”Cilj je da se sve realizira tako da žrtva bude sigurna, da se pripreme dokazni materijali i da se uhiti potencijalni počinitelj”, dodala je Goatti.

Pomoćnik načelnika krim policije Policijske postaje Zaprešić Ivo Pelivan potvrdio je da je zaprešićkoj policijskoj postaji 7. siječnja prijavljeno kazneno djelo iznude, dodajući kako ne može reći detalje zbog tajnosti izvida. ”Klopka se pripremala, ali policija nije sudjelovala u događaju. Oštećena osoba je potpisala izjavu o tajnosti, a jedna osoba je na liječenju, dok zbog tajnosti istrage ne možemo više reći”, rekao je.

Na upit je li policajac iz zaprešićke policijske postaje nekoliko minuta nakon 9 sati primio e-mail sa zvučnom snimkom gdje se dogovara lokacija pripopredaje novca, Pelivan je ponovio da je kriminalističko istraživanje tajno.

”Dalje će se u istraživanju PU karlovačke utvrditi jesu li neke osobe prilikom počinjenja navedenog događaja počinile još neka kaznena djela. Moramo biti svjesni da je oštećeni potpisao izjavu o tajnosti izvida i dalje ostaje istraživanje na PU karlovačkoj”, zaključio je Pelivan.

Dok je Lučić bio u bolnici, uhićeni su pripadnik Antiterorističke jedinice u Lučkom zbog optužbe da je s Leonom Lučićem pokušao počiniti kazneno djelo iznude nad zaprešićkim poduzetnikom M.D., te treći član bande koja je od zaprešićkog poduzetnika M.D. pokušala iznuditi 100 tisuća eura. Kako doznaju mediji riječ je o bivšem vojnom specijalcu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.