Uhićen je pljačkaš Imex banke koji je ranio zaštitara

Autor: K.K.

Pljačkaš koji je u Splitu ranio zaštitara Imex banke imao je i pomagača, a do sada nije bio evidentiran.

Splitska policija uhitila je 43-godišnjeg muškarca kojeg uz pljačku Imex banke tereti i za čitav niz pljački banaka i poštanskih ureda na području Splita proteklih godina. U razbojničkim pohodima imao je pomoć još jedne osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, 26. travnja u razmaku od samo pola sata u Splitu su opljačkane poslovnica IMEX banke te poslovnica Hrvatske pošte na Blatinama. Prvo je u prostorije banke u Ulici Ruđera Boškovića oko 17.35h upao jedan maskirani pljačkaš, zaprijetio pištoljem službenici i tražio novac. U tom mu se trenutku na putu našao Zdenko Milošević, 62-godišnji zaštitar koji ga je pokušao spriječiti u pljački. U tom je i uspio, no razbojnik je u naguravanju sa zaštitarom potegao okidač i hicem u nogu ranio zaštitara.

Samo pola sata kasnije, u Šimićevoj ulici na Blatinama, na meti drugog maskiranog razbojnika našla se poslovnica pošte bez zaštitarske službe. Maskirani razbojnik naoružan također pištoljem, domogao se određene svote novca, a policija još uvijek nije potvrdila o kojoj se svoti radi.

Autor:K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.