K. Stafilic, 090220. Srednja skola Brace Radic. U pozaru koji je jutros rano izbio, potpuno je izgorjela zgrada kuhinje skole. Uzrok pozara jos je nepoznat. Na fotografiji: pozar gase kastelanski vatrogasci. Foto: Vojko Basic / CROPIX

Uhićen 25-godišnjak zbog požara u školi u Kaštel Štafiliću: Hodao s bocom benzina

Autor: Dnevno

Splitska policija uhitila je 25-godišnjaka kojeg sumnjiči za podmetanje požara u Srednjoj školi Braća Radić u Kaštel Štafiliču koji je izazvao milijunsku štetu.

U subotu, 15. veljače oko 3 sata policijski službenici Policijske postaje Kaštela su u Kaštel Štafiliću zatekli 25-godišnjaka, u čijem ruksaku se nalazila boca s benzinom. Policija je priopćila kako je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je na području Kaštela počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te dva kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

Osnovano se sumnja da je 9. veljače u krugu škole u Kaštel Štafiliću zapalio plastične kontejnere, nakon čega se požar proširio i zahvatio restoran u sklopu škole, kojom prilikom je nastala znatna materijalna šteta. Osim toga, osumnjičen je i za izazivanje požara istog dana u Kaštel Starom, u kojem su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred ugostiteljskog objekta u ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom objektu sportskog kluba. Osumnjičen je i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela, u Kaštel Kambelovcu 28. siječnja, te požara od 11. veljače ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom, u kojem su oštećeni suncobrani i fasada kuće, u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje da je počinio uvodno spomenuta kaznena djela.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.