Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, Ilustracija

‘UDARILA ME, OBILNO SAM KRVARIO’ Boruta premlatila u šumarku: ‘Nisam je mogao više držati’

Autor: Dnevno

Borut Hofbauer (43) uspio je preživjeti napad razbješnjele divlje svinje koja mu je nanijela vrlo teške ozljede. Taj nemili događaj zbio se u mjestu Dobreć iznad Lovrana, prije dva dana oko 17 sati.

“Šetao sam psa cestom u selu Dobreć iznad Lovrana. Zapazio sam tri mlada vepra otprilike trideset metara ispred sebe. Stao sam i počeo se udaljavati s mjesta gdje sam ugledao mlade veprove, misleći da je majka ispred njih. Moja procjena bila je pogrešna jer me nakon nekoliko sekundi napala. Doletjela je s desne strane, udarila me u bedro, a ja sam od siline udarca odletio oko metar i pol i pao na rub asfalta. Bedro mi je počelo jako krvariti”opisao je taj događaj muškarac za Novi list. 

No, tu ovaj susret nije završio.

“Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove. Nisam ni svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana. Kako sam obilno krvario iz bedra i glave, nisam je mogao više držati i, nasreću, kad je ustala, pobjegla je u smjeru gdje sam uočio mlade. Jedva sam došao do prvog susjeda koji je bio ispred kuće”, opisuje.

Kada je stigao kući uz pomoć susjeda, kontaktirali su on i njegova majka policiju kako  bi ih obavijestila o napadu. Naime, tim putem prolaze školarci, šetači i planinari. Trebalo ih je upozoriti kako se ne bi dogodilo zlo.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.