Pixabay

UBIO DJEVOJKU, A SADA TVRDI: Nisam ju namjeravao ubiti!

Autor: dnevno.hr

Bruno Bajrić opalio je smrtonosni hitac iz pištolja mauser u grudi svoje djevojke

Za mjesec dana na Županijskom sudu u Splitu počinje javni dio suđenja Brunu Bajriću (24) iz Splita, optuženom za ubojstvo Anice Ćurić (22) iz Kaštela krajem studenog prošle godine, piše Slobodna Dalmacija.

Na jučerašnjem pripremnom ročištu, s kojeg je isključena javnost, optuženi Bajrić rekao je da nije namjeravao ubiti Anicu, iako je skrivio njezinu smrt. Županijsko državno odvjetništvo iz Splita, koje zastupa optužbu, ustrajalo je na tome da se radilo o zločinu s namjerom. Glavnom raspravom predsjedat će sudac Slavko Lozina.

Bruno Bajrić opalio je smrtonosni hitac iz pištolja mauser u grudi svoje tadašnje djevojke u sobi u stanu u Slavonskoj ulici, gdje su bili sami.

U istrazi temeljni je dokaz bilo kombinirano sudsko medicinsko i balističko vještačenje u kojem se utvrđivao mehanizam nastanka ozljede i putanja metka. Oko rane od metka nije bilo tragova koji bi upućivali na to da je pištolj bio prislonjen djevojci na grudi.

Ispitani svjedoci mogli su govoriti samo o odnosu para, dok o samom događaju nisu imali saznanja.

Tužiteljstvo smatra kako se radi o ubojstvu, za koje je zapriječeno od pet do dvadeset godina zatvora, dok obrana tvrdi da je počinjeno kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Bruno Bajrić brani se sa slobode, piše Slobodna Dalmacija.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.