Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U Sisku prijavljeno 11 osoba zbog proizvodnje i prodaje droge

Autor: Hina

Nakon višemjesečne kriminalističke obrade, službenici Odjela kriminaliteta druga u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj prekinuli su lanac neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, izvijestila je danas sisačko-moslavačka policija.

Akcijom, koja je provedena u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom, zbog sumnje u čak 73 kaznena djela, obuhvaćen je veći broj osoba, uglavnom s područja Sisačko-moslavačke županije, a veća količina droge je zaplijenjena.

Voditelj Odjela kriminaliteta Igor Pasanec je rekao da je Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku prijavljeno 11 osoba u dobi od 24 do 30 godina. Za najviše kaznenih djela, čak 21, prijavljen je 30-godišnjak. Devetoricu se sumnjiči da su od 11. rujna prošle do 10. siječnja ove godine od dvojice osumnjičenih sa zagrebačkog područja nabavljali marihuanu, MDMA i amfetamin, te je pepakiravali u manja pakovanja i prodavali na sisačko-moslavačkom području.

Tijekom akcije je ukupno izvršeno 20 zapljena marihuane u količini od 3156,8 grama, tri zapljene amfetamina od 103,5 grama, dvije zapljene kokaina u količini 5,8 grama, dvije zapljene MDMA (Ecstasy) od 19 grama, jedna zapljena MDMA u kristalu od 238 grama, te po jedna zapljena hašišovog ulja od 16 ml i 0,24 grama sjemenki indijske konoplje.

Deset je osumnjičenika uz kaznene prijave predano pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke a zbog prekršaja su nadležnom prekršajnom sudu podneseni optužni prijedlozi protiv deset osoba u dobi od 22 do 32 godine.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.