U Osijeku otkriven lanac preprodavača marihuane

Autor: hina

Istraga nad više osoba utvrdila je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz Kozjaka kupovao marihuanu najmanje tri mjeseca od 21-godišnjaka iz Osijeka, koji je pak drogu, zajedno sa 22-godišnjakom iz Osijeka, duže vrijeme kupovao od ostalih osumnjičenika.

Službenici osječko-baranjske Policijske uprave priveli su u Istražni centar osječkog Županijskog suda 21-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka iz Osijeka, protiv kojih su podnesene kaznene prijave za zlouporabu opojnih droga, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.

Za za zlouporabu opojnih droga kazneno su prijavljeni i 20-godišnjak iz Kozjaka te 19-godišnjak i dvojica 20-godišnjaka iz Osijeka, od ranije poznatih policiji.

Kriminalističkom obradom otkriven je lanac kupoprodaje marihuane u Osijeku, a istraga nad više osoba utvrdila je postojanje osnovane sumnje da je 20-godišnjak iz Kozjaka kupovao marihuanu najmanje tri mjeseca od 21-godišnjaka iz Osijeka, koji je pak drogu, zajedno sa 22-godišnjakom iz Osijeka, duže vrijeme kupovao od ostalih osumnjičenika.

Svi osumnjičenici, osim 20-godišnjaka iz Kozjaka koji se tereti za posjedovanje marihuane terete se za kupoprodaju marihuane, koja se kupovala za daljnju prodaju za 70 kuna po gramu.

Tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage više domova, pa je, uz ostalo, kod 20-godišnjaka iz Kozjaka pronađen joint od dva grama, PVC folija sa fragmentima zelene biljne materije nalik na marihuanu, PVC folija sa 12 sjemenki nalik na konoplju marihuane i smeđa nargila s fragmentima nagorjele marihuane.

Kod 21-godišnjaka i 22-godišnjaka iz Osijeka pronađena je nargila, četiri PVC vrećice sa fragmetima zelene biljne materije nalik na marihuanu, limena kutijica sa četiri paketića alu-folije sa marihuanom, svaki težak jedan gram, PVC vrećica u kojoj se nalazio joint i dvije sjemenke konoplje te nargila. Droga i ostali inkriminirajući predmeti su oduzeti, izvijestila je policija.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.