FOTO: Profimedia

U MILANU PRONAŠLI TIJELO BESKUĆNIKA: Ispostavilo se da je nestao prije 55 godina, ali i da zapravo posjeduje popriličnu imovinu

Autor: Matea Vidić

Kako javljaju talijanski mediji, tijelo beskućnika pronađeno prije nekoliko dana kod željezničkog kolodvora u Milanu identificirano je i utvrđeno kako se radi o 75-godišnjem muškarcu koji je u evidenciji nestalih čak 55 godina.

Naime, Umberto Quintina Diaca od kuće je otišao sa 17 godina, a jedno vrijeme boravio je i u Njemačkoj. Ipak, u nekom trenutku vratio se u Italiju gdje je odbijao pomoć sestre, ali i Caritasa. Odlučio je živjeti kao beskućnik.

Istraga je pak pokazala kako Umberto nije “tipičan” beskućnik. On je naime na svom bankovnom računu imao više od 100 tisuća eura, a u posjedovao je i 19 tisuća eura u dionicama. Primao je i 750 eura mjesečno mirovine iz Münchena, a posjedovao je i kuću u rodnoj Kalabriji,. U njegovu vlasništvu i dva su kombija s plaćenim osiguranjem. U omotnici među njegovom odjećom je pronađeno i 1.235 eura.

Iz talijanskog Caritasa tvrde kako je patio od teškog psihičkog poremećaja te da nikada nije prihvaćao pomoć.  Njegova sestra pak tvrdi kako su ga svih ovih godina pratili i nikada ga nisu prestali tražiti, kada bi naposljetku nestao.

Kada je saznala da boravi u Caritasu u Milanu, pokušala ga je kontaktirati, no zamolio ju je da ga više ne traži.

Policija ga je naposljetku pronašla između kartonskih kutija kod bivše utovarne rampe za automobile. Pronašli su ga tehničari koji su radili na tračnicama.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.