Trojac iz Virovitice oštetio proračun za 1,28 milijuna

Autor: hina

Tereti ih se da nisu plaćali porez i prirez te da su umanjivali osnovice za izračun poreza na dobit, poreza na dohodak i PDV.

Policija je jučer dovršila istragu nad Zdravkom Tomekovićem (54) i suprugom mu Vesnom (54), te nad Antom Teskerom (59) za koje se osnovano sumnja da su počinili više kaznenih djela, oštetivši državni proračun za 1,28 milijuna kuna, izvijestila je danas virovitičko-podravska PU, navevši samo njihove inicijale.

Utvrđeno je da su Zdravko Tomeković kao prokurist (opunomoćenik) trgovačkog društva iz Virovitice te Vesna Tomeković i Ante Teskera kao direktori, od siječnja 2004. do prosinca 2007. počinili 17 kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti, zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i utaja poreza i drugih davanja.

Tereti ih se da nisu plaćali porez i prirez te da su umanjivali osnovice za izračun poreza na dobit, poreza na dohodak i PDV.

Sumnja se i da su uređivali stambeni prostor u privatne svrhe te da nisu prijavili prihod od najma stambene kuće. Osim državnog proračuna, izvijestila je policija, oštetili su proračun grada Virovitice za 80.000 kuna i trgovačko društvo za također 80.000 kuna.

Kako je navedeno u priopćenju, protiv počinitelja i pravne osobe podnosi se posebno izvješće ODO-u u Daruvaru.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.