Trinaestogodišnji učenik na nastavu došao s pištoljem i 50 metaka

Autor: dnevno.hr

Dječak se prije nastave družio s dvije godine mlađim prijateljem u njegovoj kući. Tamo je pronašao pištolj prijateljevog oca te ga stavio u torbu zajedno s 50 metaka.

Na nastavu u Osnovnu školu Višnjevac učenik sedmog razreda u ponedjeljak je došao naoružan pištoljem i s 50 metaka. U popodnevnoj smjeni, oko 17.50 sati, profesor tjelesnog odgoja Dane Končar, primjetio je da dječak ima zataknut pištolj oko pojasa.

– Profesor tjelesnog odgoja ugledao je kod učenika pištolj. Uzeo mu ga je i ustanovio je da je riječ o pravom oružju. Radi se o pištolju CZ 9 mm koji u tom trenutku nije bio napunjen. Profesor je pregledao školsku torbu i u njoj pronašao 50 metaka – doznaje dnevno.hr u Policijskoj upravi Osječko-baranjskoj.

Nakon toga odmah su pozvani školska psihologinja, razrednik i roditelji dječaka, te je slučaj prijavljen policiji.

Istragom je utvrđeno da se prije nastave učenik družio s dvije godine mlađim prijatelj u njegovoj kući. Tamo je pronašao pištolj prijateljevog oca te ga stavio u torbu zajedno s 50 pripadajućih metaka.

– Dječakov otac je za pištolj imao oružanu dozvolu, međutim držao ga je na neadekvatnom mjestu budući da je trinaestogodišnjak mogao doći do njega – ustanovili su u Policijskoj upravi osječko-baranskoj.

Protiv trinaestogodišnjaka slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjedništvu za mladež u Osijeku, a policija je protiv oca, koji svoje oružje nije čuvao na primjeren način, podigla prekršajnu prijavu sukladno Zakonu o oružju.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.