Tri godine kušnje za Anu Knežević

Autor: dnevno.hr

Knežević je kriva jer je 2001. godine zadržala oko 25.000 kuna odobrenih za pomoć članovima sindikata.

Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), a bivša predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, nepravomoćno je danas osuđena na zatvorsku kaznu od godinu dana uz rok kušnje od tri godine. Sudac Zorislav Kaleb kaznu je izrekao pod optužbom za zlouporabu sindikalnog novca.

Knežević je kriva jer je 2001. zadržala oko 25.000 kuna odobrenih za pomoć članovima sindikata. U istom postupku oslobođena je optužbe da je oštetila sindikat za još 35.000 kuna koje je pozajmila poduzeću Greta Fashion, piše Večernji.

Draga Mišeljić, bivša tajnica Sindikata trgovine Hrvatske, a danas predsjednica tog sindikata, uvjetno je osuđena na pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godine dana zbog krivotvorenja isprave. Trećeoptužena Radmila Rumbak, tajnica Ane Knežević, dobila je šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine zbog pomaganja Kneževićki u zlouporabi položaja.

Presudom suca Kaleba Ana Knežević i Draga Mišeljić moraju platiti paušalne troškove sudu od po 1.000 kuna, a Rumbak je naloženo da plati 500 kuna sudskih troškova. Sve tri zajedno moraju platiti troškove grafološkog vještačenja od 800 kuna.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.