Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Policija objavila detalje prometne nesreće u Zagrebu! Vozačica (51) skrivila sudar, motociklist imao prednost prolaza, sudarili se pa poginuo

Autor: L.B.

Policija je objavila detalje prometne nesreće u kojoj je sinoć u Zagrebu jedna osoba izgubila život.

Izvijestili su da je oko 21.25 sati u Novom Zagrebu 51-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom marke Hyundai i20 zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se prometnom trakom za lijevo istočnom kolničkom trakom Božidara Magovca u smjeru sjevera.

Ušla je u raskrižje s Ukrajinskom i Šišićevom skrećući u lijevo na sjeverni kolnik Ukrajinske za vrijeme dok je za njen smjer kretanja bilo uključeno zeleno svjetlo, međutim nije propustila vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera i zadržavalo prednost prolaska zbog čega je na srednjem dijelu raskrižja, na desnu bočnu stranu njenog vozila u kočenju naletio motocikl marke Yamaha zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je Šišićevom u smjeru juga, prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao 24-godišnjak. Motociklist je ušao u raskrižje na znak zelenog svjetla na semaforu za njegov smjer kretanja i imao prednost prolaska.

Na mjestu događaja motociklist je preminuo, a tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. Vozačica je uhićena zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te je smještena u Jedinicu za zadržavanje i prepratu. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu, uz asistenciju ekipe za očevide II. postaje prometne policije Policijske uprave zagrebačke.

Promet vozila na kolniku ulice Božidara Magovca južnije od raskrižja s Ukrajinskom ulicom bio je obustavljen u potpunosti te se preusmjeravao okolnim ulicama od 21.30 do 01.30 sati, dok se promet Ukrajinskom ulicom odvijao otežano uz privremenu regulaciju policijskih službenika.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.