Foto: Unsplash/PIXSELL

TJERALI JE NA PROSTITUCIJU, MLATILI I DRŽALI U ROPSTVU: Trojac podvodio djevojku iz Zagreba, zlostavljali ju i zaključavali!

Autor: L.B.

Zagrebačka policija je priopćila kako sumnjiče jednu ženu i dva muškarca za podvođenje. Naime, osumnjičeni su da su 26-godišnjakinju u Zagrebu mjesecima tjerali na prostituciju te da su je držali u svojevrsnom ropstvu.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom te dvojicom muškaraca starosti 42 i 39 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje ljudima“ na štetu 26-godišnjakinje”, javlja policija.

U priopćenju su objasnili kako postoji osnovana sumnja da su uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad nesretnom djevojkom, koja je tada bila blisko povezana s jednim od osumnjičenih muškaraca, 42-godišnjakom, a sve kako bi ju materijalno iskoristili u vidu pružanja seksualnih usluga klijentima koje je pronalazila ženska osoba.

Fizički ju zlostavljao, prijetio joj te ju zaključavao

“Sumnja se da su od travnja 2021. godine do početka listopada 2021. godine, uporabom sile i prijetnje ostvarili nadzor nad 26-godišnjakinjom koja je u tom razdoblju bila blisko povezana s 42-godišnjakom, a sve u cilju stjecanja imovinske koristi putem njezinog iskorištavanja u vidu pružanja spolnih usluga uz novčanu naknadu. Na takav su način osumnjičene osobe nad oštećenom uspostavile odnos sličan ropstvu”, piše policija.

Policija sumnja da je 42-godišnjak prijetnjama, nasiljem i fizičkim zlostavljanjem, kao i zaključavanjem u kuće ili stanove na području Zagreba prisiljavao 26-godišnjakinju na pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu, što je ona iz straha za život i radila.

Osim toga, sumnjiči ih se da je 42-godišnjak u dogovoru s 40-godišnjakinjom, od travnja 2021. godine do kolovoza 2021. godine, putem objavljenih oglasa pronalazio osobe kojima je oštećena u za tu svrhu unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima u Zagrebu pružala spolne usluge uz novčanu naknadu.

Žena je tražila mušterije

Zarađeni novac 26-godišnjakinja je morala predati 42-godišnjaku i 40-godišnjakinji. Uglavnom, 42-godišnjak je djevojku tjerao na prostituciju te ju zlostavljao, dok je 40-godišnja žena tražila mušterije, a 39-godišnji muškarac vršio prijevoz.
“Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala oštećenoj koju bi slala na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu. Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom”, navode iz policije.

Za tu je namjenu, kako policija sumnja, 40-godišnjakinja u ime oštećene iznajmila jednu kuću u Zagrebu u kojoj je pružala spolne usluge osobama koje bi joj 40-godišnjakinja pronašla.

Pozvala  je u ugostiteljski objekt zbog pružanja spolnih usluga

“Tijekom ljeta 2021. godine osumnjičena 40-godišnjakinja je oštećenu pozvala u ugostiteljski objekt u Zagrebu, kako bi je primorala na pružanje spolnih usluga te joj se 26-godišnjakinja suprotstavila, međutim, 40-godišnjakinja je verbalno i fizički napala, što je kod osumnjičene izazvalo strah te je i dalje nastavila pružati spolne usluge uz novčanu naknadu, dok su tako pribavljeni novac međusobno dijelili 40-godišnjakinja i 42-godišnjak”, javlja policija.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene osobe su predane pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima”, priopćila je policija.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.