Dusko Jaramaz/PIXSELL

TINOVI PRIJATELJI ZNALI DA JE UBIO OCA I MAJKU! Policija ih privela jer su šutjeli

Autor: Dnevno.hr

Policija provodi kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela

Šibenska policija u ponedjeljak je priopćila kako je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 19-godišnjakom za dva kaznena djela teškog ubojstva u Čistoj Velikoj.

Otkrili su i da provode kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela. Kako se doznaje, to su prijatelji osumnjičenog koji su znali da je ubio oca i majku, ali nisu nikome rekli.

“U tijeku su i sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za ovo kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.”, dodali su iz policije.

U trenutku kada je u subotu poslijepodne Tin Šunjerga u polju kod Čiste Velike iz vatrenog oružja ubio svoju 45-godišnju majku, s njim je bio još jedan mladić i on je također jučer uhićen, piše ŠibenikIN.

Nakon ubojstva majke, kojoj je oduzeo život u subotu oko 16 sati, osumnjičeni Šunjerga otišao je ubiti svoga oca koji je lišen života oko 18 sati, a onda se s društvom zaputio na rođendansku zabavu u jednoj privatnoj kući u vodičkom zaleđu gdje je bilo dvadesetak osoba, mahom njegovih vršnjaka, podsjeća ŠibenikIN.

Na tom tulum bile su i dvije osobe koje su uhićene, a kojima je Tin navodno povjerio što je učinio – ni jednom od tih momaka nije palo na pamet da prijave zločine policiji. Umjesto toga, na tulumu se pilo, uzimale su se droge, a postoje indicije da je i tamo bilo pucnjave iz vatrenog oružja kojim su počinjena oba ubojstva. Prema svemu sudeći, riječ je o privatnom očevom pištolju, za koji je posjedovao urednu dozvolu, a kojeg je se mladić dokopao provalom u trezor u kojem je oružje bilo pohranjeno.

Dramatično uhićenje




U nedjelju popodne policija je odlučila objaviti da tragaju za crnim Mercedesom iako su strahovali da bi nakon objave te informacije osumnjičeni mogao sakriti vozilo, no njihova odluka pokazala se ispravnom. Nakon više nekorisnih dojava u nizu, a i takve je valjalo provjeriti, jedan se poziv policiji pokazao korisnim i krenula je filmska potjera za Mercedesom u kojem je bio naoružani osumnjičenik za dvostruko ubojstvo svojih roditelja. U tom trenutku, MUP-ov helikopter već je bio pronašao vozilo majke u blizini Čiste Velike u kojoj je pronađeno tijelo nesretne 45-godišnje žene.

S područja Stankovaca, gdje je primijećen, Šunjerga je Mercedesom bježao prema Tribunju i projurio kroz policijske punktove koji su mu se našli na putu, unutar sigurnosnog prstena koji je osiguravala policija. Za njim su vozili pripadnici specijalne policije iz Lučkog, šibenski interventni policajci i ekipe temeljne i prometne policije. Svi rodovi policije koordinirano su sudjelovali u potjeri i blokadama na cesti, a nad njima je letio MUP-ov helikopter.

Konačno, nešto prije 19 sati, u centru Tribunja Šunjerga je došao do zadnje blokade. Policajci su pucali u njegovo vozilo i pogodili šofer šajbu te blok motora Mercedesa koji se zaustavio. Jedan pripadnik šibenske interventne policije hrabro se zaletio prema vozilu osumnjičenika i razbio prozorsko staklo uz vozačevo sjedalo te uhvatio Šunjergu kojeg je izvukao iz auta, a ostali policajci odmah su ga okružili s uperenim dugim cijevima i uz uporabu sredstava prisile vezali ga i uhitili. Pištolj, kojim je dvostruko ubojstvo počinjeno, nalazio se ispod suvozačevog sjedala. Šunjerga nije stigao do njega.




Nakon uhićenja mladić je bio hladan i nije pokazivao znakove kajanja, navodi ŠibenikIN. Nije policajcima mogao objasniti zašto je ubio oca i majku, ali je otvoreno o svemu pričao. Roditelje je, prema svemu sudeći, ubio s predumišljajem.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.