Foto: CROPIX

SLUČAJ ‘ZAMRZIVAČ’: Smiljana Srnec još je jednom izjavila kako se NE OSJEĆA KRIVOM. Slijedeće ročište zakazano za četvrtak

Autor: Dnevno

Završeno je suđenje Smiljani Srnec, a sljedeće je zakazano za četvrtak u 9 sati kada će svjedočiti dva svjedoka.

Prvi ispitani svjedok Romeo Kanižaj iz Bjelice rekao je da je poznavao Jasminu Dominić, bili su prijatelji par mjeseci. Smiljanu je vidio u nekoliko navrata, ali nikada nisu pričali. Nakon nekog vremena Smiljana ga je nazvala da pita može li joj posuditi novac. Nije joj dao. S Jasminom se družio, nekad ju je zvao kući. “Nekoliko mjeseci je to trajalo”, kazao je Kanižaj, “a nekad je ona govorila da mora učiti ili da ide u Njemačku.” U periodu dok su se družili radila je u kafiću. On nije znao da je ona prekinula studij. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je supruzi priznao svoj odnos s Jasminom i da su se razišli jer veza nije imala smisla.

Drugi ispitani svjedok je Dražen Palfi iz Palovca. Nije poznavao nikoga od obitelji jako dobro, sjeća se Jasmine dok je radila u kafiću. 2000. u 9. mjesecu je zadnji put vidio Jasminu, u Zagrebu. Rekao je da su površno popričali o tome kako su. Kaže da je ona bila samozatajna.

Pred Državnim odvjetništvom je rekao da su tada sjeli i popili kavu. Smiljanu poznaje od rođenja, ali više se družio s njezinim suprugom. Pred Državnim odvjetništvom je rekao da je Smiljana Srnec manipulatorica i sada je to opet potvrdio. Opisuje da je bila neodgovorna s novcem i odlazila u kladionice. Za njihovog oca kaže da je bio dobričina i da je pio. Znao je spomenuti Jasminu, mučilo ga je što se ne javlja i ne zna gdje je.

Jednom je sa Smiljanom i njezinim mužem, tada dečkom, išao u Mađarsku, 2001. godine i vidio je na granici da Smiljana ima Jasmininu osobnu, a ne svoju. Kada ju je pitao zašto, ona je rekla da su slične i da u kući stoje dokumenti  te ih one uzimaju po potrebi. Tvrdi da ih granična policija tada nije ni pregledavala, već su im samo mahnuli da prođu.

Kaže da nikada nije pitao obitelj zašto nisu prijavili Jasminin nestanak.

Podsjetimo, Smiljani Srnec (1974.) sudi se za ubojstvo, a u optužnici se navodi da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić (1977.) najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju glave od čega je 23-godišnjakinja umrla.

Jasmina Dominić nestala je 2000. godine, pronađena je u obiteljskom domu skoro 20 godina kasnije. Njezin nestanak službeno je prijavljen tek 16. kolovoza 2005.

Međimurska policija je 16. veljače ove godine zaprimila dojavu iz županijskog Zavoda za hitnu medicinu da je u zamrzivaču u kući u Palovcu pronađen leš nepoznate osobe, za koju je utvrđeno da je sestra Smiljane Srnec koja je uhićena istoga dana.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.