Strava u Splitu: Drogirao trojicu mladića, prijetio im oružjem, pa ih seksualno iskorištavao

Autor: Dnevno

Zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela određen je istražni zatvor nad 36-godišnjakom osumnjičenim za seksualno zlostavljanje trojice dječaka mladih od 15 godina. U cilju zadovoljavanja svoje pohote maloljetnike je omamljivao marihuanom i hašišem, te im prijetio oružjem u svom stanu u Splitu gdje bi ih namamio na prijetvoran način, prenosi Slobodna Dalmacija

Nad njim je otvorena istraga zbog četiri kaznena djela na štetu maloljetnika od kojih tri koja spadaju u spolno zlostavljanje te jedno koje spada u zlouporabu opojnih droga. Sve se događalo od 2017. godine do ove kada je uhićen. Najteže nedjelo za koje je pohotni 36-ogodišnjak prijavljen je spolni odnošaj bez pristanka koji je počinio nad jednim od dječaka, starim 16 godina, prijeteći mu i plašeći ga oružjem. Prije toga mu je lažno obećavao kako će mu platiti za seksualni odnos.

Nad drugom dvojicom, jednim starim 15 godina i drugim mlađim od te dobi, je počinio bludne radnje protiv njihove volje. Prije toga im je  dao da puše i konzumiraju drogu te je stoga 36- godišnjak prijavljen i zbog omogućavanja uživanja opijata. Nad njim  istragu provodi Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Privedeni 36-godišnjak negira spolni čin, priznaje tek bludne radnje. U daljenjem tijeku istrage uslijedit će  ispitivanje  dječaka. Smještaj u zatvoru na splitskim Bilicama određen mu je do daljnjega od strane sudca istrage splitskoga suda.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.