fbpx

Strava u osječkoj kaznionici: Pet zatvorenika u ćeliji seksualno zlostavljali zatvorenika

Autor: I.G.

Petorku se tereti da su uz fizičke prijetnje u dva navrata prisilili oštećenog na seksualno zadovoljavanje.

Skupina od pet muškaraca osumnjičena je za seksualno zlostavljanje jednog zatvorenika u osječkom zatvoru u razdoblju od 17. studenog do 9. prosinca 2013. godine, piše Večernji list.

Istraga je pokrenuta kada je do saznanja o zlostavljanju došla uprava zatvora. Iako je navodna žrtva nasilja, u početku negirala sve, u prosincu je potvrdila navode, nakon čega je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo. U vrijeme istrage tri osumnjičenika napustila su zatvor u koji su sada opet vraćeni.

Petorku se tereti da su uz fizičke prijetnje u dva navrata prisilili oštećenog na seksualno zadovoljavanje.


Zbilo se to, sumnja se, u studenom i prosincu. Da se nešto sumnjivo događa među zatvorskim zidovima, upravitelju su dojavila dvojica zatvorenika 6. prosinca.

“Pozvali smo žrtvu na razgovor, no sve je porekao”, rekao je Franjo Lulić, upravitelj osječkog zatvora.

“Nakon što smo doznali što se navodno dogodilo, odvojili smo potencijalnu žrtvu kako bismo spriječili daljnje zlostavljanje, a kada smo dobili potvrdu, o svemu smo izvijestili nadležna tijela”, objasnio je Franjo Lulić, upravitelj zatvora.

U vrijeme istrage tri osumnjičenika napustila su istražnim zatvor u koji su opet vraćeni nakon prikupljenih dokaza i određeno im je jednomjesečno zadržavanje.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.