Sretko Kalinić ipak će završiti u hrvatskom zatvoru

Autor: hina

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić danas je Kaliniću odredio jednomjesečni istražni zatvor jer su u stanu kojim se koristio pronađene dvije krivotvorene putovnice.

Pripadnik tzv. zemunskog klana Sretko Kalinić, koji je prije dva tjedna teško ranjen u mafijaškom obračunu na jezeru u Rakitju, ipak će završiti u hrvatskom zatvoru, doznaje se danas na zagrebačkome Županijskom sudu.

Sudac istrage zagrebačkoga Županijskog suda Krešimir Devčić danas je Kaliniću odredio jednomjesečni istražni zatvor jer su u stanu kojim se koristio pronađene dvije krivotvorene putovnice.

Pošto ga je ispitao u Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica, gdje je od ranjavanja, sudac istrage odlučio je Kalinića zatvoriti zbog opasnosti od bijega i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

– Kalinić bi tijekom dana trebao biti odvezen u pritvor u Remetincu radi rješavanja formalnosti, a zatim u zatvorsku bolnicu, gdje će biti dok se ne oporavi – izjavio je za Hinu sudac Devčić.

Ranjen na jezeru u Rakitiju

Na Kalinića je 8. lipnja na jezeru u Rakitju pucao Miloš Simović, kojega je srbijanska policija uhitila u blizini Morovića pri pokušaju da iz Hrvatske ilegalno uđe u Srbiju.

Inače, obojica su kao pripadnici ‘zemunskoga klana’ u odsutnosti osuđeni na zatvorske kazne od 30 godina zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. godine, od kada su bili u bijegu.




Po pisanju medija, Kalinić, koji ima i hrvatsko državljanstvo, istražiteljima je u bolnici iznio mnogo podataka o ubojstvima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori te u ostalim europskim zemljama kako bi si olakšao budući status. Navodno je progovorio i o ubojstvu Cvetka Simića, čije je truplo bez glave, ruku i nogu u ožujku izvučeno iz Jarunskoga jezera.

Hrvatska policija te informacije nije željela službeno potvrditi niti otkriti na čija su imena bile putovnice zbog kojih je Kalinić u konačnici zatvoren. Rečeno je samo da je riječ o klasičnoj krađi identiteta, to jest da osobe na čije ime glase nisu bile povezane s kriminalom.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.