Foto: Pixabay/ilustracija

SPLITSKA POLICIJA OGORČENA PROZIVKAMA NAKON NAPADA: Stali i na kraj lažnim informacijama, evo što je točno

Autor: Dnevno

Nakon što se snimka napada na mladića u Kaštelima proširila društvenim mrežama, reakcije su se samo nizale. No, sama je dostupnost video u javnosti, pomogla i tamošnjoj bolici u pronalasku i žrtve i počinitelja, iako, donijela im je i hrpu problema.

“Šta bi trebalo, na svakog od 50 tisuća ljudi u Kaštelima staviti jednog policajca. Pa nismo mi svemogući, napravimo što treba, a uvijek smo prvi na udaru i nas se pljuje! Mi privodimo čim saznamo i utvrdimo da se nešto dogodilo, a onda oni završavaju nakon par godina po sudovima s nekakvim uvjetnim presudama. Vraćaju se na ulicu i smiju nam se u lice! I to tako ide sve dok neko nekoga ne ubije! I onda opet, di je policija?”, rekao je ljutit policajac splitske postaje za Slobodnu Dalmaciju.

Naime, kako tvrde iz policijske uprave, oni su za napad saznali još 22. kolovoza kada se i dogodio, a već tada raspolagali su i snimkom. No, tek u srijedu dobili su informacije o mogućem identitetu žrtve, ali ga nisu uspjeli pronaći. Pronalaze ga pak kada se zapis počinje dijeliti društvenim mrežama na čijim se komentarima počinju pojavljivati i imena zlostavljača. Sat vremena nakon objave, policijski su službenici identificirali i žrtvu i počinitelje.

No, na istim se društvenim mrežama počinju dijeliti i lažne informacije, tvrde iz policije pa navode kako nikome od privedenih mladića otac ne radi u MUP-u, a niti jedan mladić nije ozlijeđen i nije završio u bolnici, kako se pisalo.

Shodno tome, “dugokosi mladić” za kojeg se tvrdilo da je završio u bolnici sa slomljenom rukom, nakon što ga je pretukao njegov vlastiti brat, nije istinita. Nije istina ni da je u bolnici završio nakon što ga je pretuklo desetak lokalnih Torcidaša, tvrde.

“Utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 22. kolovoza 2020. godine na području Kaštel Štafilića s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, od oštećenog 19-godišnjaka tražili da im donese dvije tisuće kuna. Tijekom događaja fizički su ga napali, udarajući ga po tijelu i glavi. Nadalje, u cilju podmirenja navodnog duga, 19-godišnjak je 23. kolovoza, maloljetniku predao i motor, koji mu je isti vratio, navodeći kako više nema dugova.

“Nakon događaja 19-godišnjak nije zatražio liječničku pomoć. Također, tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su osumnjičeni u više navrata oštećenom prodavali marihuanu. Također je utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 19-godišnjak i maloljetnik ostvarili obilježja kaznenih djela Iznuda i Neovlaštena proizvodnja i promet drogama”, izvijestili su iz policije.




Na sam napad reagirao je i gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović koji je osudio nasilje i pohvalio brzu reakciju policije.

STRUČNJAK ZA DNEVNO RAZOTKRIO NAJVEĆI PROBLEM OVRHA: ‘Ovršni proces mora se maknuti od Fine i raznih agencija!’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.