pixabay

ŠOK NA GRANICI: Policajac skinuo novinara do gola: ‘Rizle i filtre nose samo osobe koje konzumiraju lake droge’

Autor: Dnevno

Novinar Večernjeg lista Marin Penavić doživio je popriličnu neugodnost na graničnom prijelazu Klek-Neum i to zbog, kako piše, rizli i filtera za duhan.

Nakon što je sa suprugom izdvojen iz kolone na graničnom prijelazu, najprije je bio upitan a potom upozoren u slučaju da uz sebe ima nešto što nije prijavio, on ili supruga, a potom su granični policajci krenuli u detaljan pregled njegova vozila.

”Sve su detaljno pregledali, od krpe za brisanje stakla, do dezinficijensa za ruke koji držimo unutra”, napisao je Penavić.

Nakon što u vozilu nije pronađeno ništa što nije smio imati sa sobom, odvojen je od supruge, te je upućen na još detaljniji pregled.

Sa sobom je ponio ruksak kojeg je granični policajac pregledao, a pronašavši u istom rizle i filtere za duhan, krenuo je detaljan pregled novinara kakvog ni u snu nije mogao očekivati.

Iako mu tvrdi nije bilo objašnjeno čemu uopće takav postupak, novinar je , kako bi prekinuo dugotrajnu agoniju te nastavio put, učinio ono što je policajac tražio od njega – skinuo se do gola, točno kako je policajac tražio.

Razlog zbog čega ga je policajac tražio da se u potpunosti skine leži u ovoj konstataciji koju je uputio novinaru:

“Rizle i filtre nose samo osobe koje konzumiraju lake droge”.

Novinar je podnio prijavu protiv postupanja policije jer mu nije jasno na temelju čega i bez zaštitne opreme, koju kaže granični policajci nisu nosili, su ga odlučili potpuno pregledati bez naloga.

O SVEMU SU SE OGLASILI IZ PU DUBROVAČKO-NERETVANSKE

”U konkretnom slučaju vozač i putnica iz vozila su, prilikom izlazne granične kontrole, sukladno čl. 27. Zakona o nadzoru državne granice, stavljeni u drugu liniju granične kontrole zbog sumnje policijskih službenika da spomenute osobe kod sebe posjeduju nedozvoljene opojene supstance. S navedenim razlogom  pregleda su oboje bili upoznati. Pregled prijevoznog sredstva, osobnih stvari i spomenutih osoba obavljen je sukladno spomenutom Zakonu o nadzoru državne granice i navedenim radnjama ni na koji način nisu povrijeđena njihova temeljna ljudska prava i slobode, niti važeći zakonski propisi.

Ova Policijska uprava je od spomenutog vozača zaprimila pritužbu na postupanje policijskih službenika na koju će mu biti odgovoreno unutar zakonskog roka o čemu je i pismeno obaviješten.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.