Slovenski državljanin oštetio državni proračun za 2,6 milijuna kuna

Autor: hina

Državljanin Slovenije (38), sumnjiči se da je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva na Pagu, neistinitim prikazivanjem stanja i kretanja sredstava te uspjeha poslovanja, odnosno prikrivanjem činjenica spriječio povećanje imovine svog trgovačkog društva, navodi policija.

Policijska uprava zadarska priopćila je danas kako je protiv 38-godišnjeg državljanina Slovenije podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, kojom je oštetio državni proračun za oko 2,6 milijuna kuna.

U suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom i Poreznom upravom Zadar, službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Slovenije (38), kojeg se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva na Pagu, neistinitim prikazivanjem stanja i kretanja sredstava te uspjeha poslovanja, odnosno prikrivanjem činjenica spriječio povećanje imovine svog trgovačkog društva, navodi policija.

Na taj je način izbjegao obračunati i platiti porez na dobit u ukupnom iznosu od preko 2.642,000,00 kuna.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, priopćila je PU zadarska.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.