Sisački trovači pušteni na slobodu!

Autor: A. Pranjić

Sutkinja Melita Avedić je naredila da se puste na slobodu budući da su u istražnom zatvoru već proveli 4 godine i 9 mjeseci, te da su im istekli svi zakonski rokovi pritvora.

”Sisački trovači” Gordana Laktašić (35) i Dragomir Pavlović (40), optuženi za smrt Damira Zaimovića i Jadranke Pogoršek trovanjem, nalaze se na slobodi.

Naime, pred izmijenjenim vijećem Županijskog suda u Sisku u ponovljenom suđenju, Laktašić je osuđena na četiri, a Pavlović na pet godina zatvora. Sutkinja Melita Avedić je naredila da se puste na slobodu budući da su u istražnom zatvoru već proveli 4 godine i 9 mjeseci, te da su im istekli svi zakonski rokovi pritvora.

Optužbe da je 9. srpnja 2010. godine tabletama Leponexa, koje je stavio u grah Damiru Zaimoviću prouzročio njegovu smrt Dragomir Pavlović je oslobođen. Uzrok smrti nije utvrđen sa sigurnošću, jer je od smrti do obdukcije proteklo dosta vremena, a svjedoci su mijenjali iskaze o tom događaju, obrazložila je predsjednica sudskog vijeća. No, za to kazneno djelo nisu pronađeni ni materijalni dokazi.

Ipak je dvoje optuženih proglašeno krivim nakon što su 17. kolovoza 2010. godine zajedno i u dogovoru, tabletama Leponexa usmrtili Jadranku Pogoršek, kako bi joj oduzeli kreditne kartice.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku najavilo je na izrečene kazne žalbu, a na dio kazni i branitelji osuđenih.

Autor:A. Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.