Simovića u Zagrebu štiti hrvatska mafija

Autor: dnevno.hr

Nakon pokušaja ubojstva Sretka Kalinića Hrvatska policija sinoć je raspisala tjeralicu za Milošem Simovićem, a srpski mediji podsjećaju kako su još travnju objavili da su odbjegli „zemunci" u Hrvatskoj.

Jedan od najopasnijih ubojica zemuskog klana, Miloš Simović, koji je na tjeralici Interpola i za kojim je hrvatska policija raspisala novu tjeralicu zbog pokušaja ubojstva Sretka Kalinića u utorak u Zagrebu, već duže vrijeme živi u Hrvatskoj, a prema navodima Pressa, srpska je policija o tome obavijestila kolege u Hrvatskoj. Dodaju kako je prema posljednjim operativnim podacima srpskih tajnih službi i policije, Simović u Hrvatskoj ostvario dobre veze s podzemljem, a povremeno se sreće sa još dvojicom „zemunaca” – Ninoslavom Konstantinovićem i Sretkom Kalinićem, koji rade za mafiju sa juga Italije.

– Hrvatska policija ima podatke da se Simović dobro povezao sa najjačim mafijaškim grupama u toj zemlji i da uživa njihovu zaštitu. To nam je, između ostalog, rečeno na brojnim sastancima koje smo imali povodom istrage oko ubojstva Ive Pukanića, ali i nedavno kada je pronađen raskomadani leš Cvetka Simića – rekao je Pressu dobro obaviješteni policijski izvor.

Kalinić otkrio gdje se nalaze drugi članovi odbjeglog „zemunskog klana”

Kalinić je ranjen u 12.45 u Rakitju, samo nekoliko kilometara od mjesta ubojstva Cvetka Simića, a policiji je nakon operacije otkrio svoj identitet. Srpski Alo! navodi kako ekskluzivno saznaju u MUP-u Hrvatske, da je Kalinić otkrio i gdje se nalaze drugi članovi odbjeglog „zemunskog klana” i kralj kokaina Darko Šarić, pa se uskoro očekuju i njihova uhićenja. Navode i kako je, prema neslužbenim informacijama, do obračuna došlo zbog podjele plijena, a na mjestu događaja su pronađene neke torbice i vatreno oružje.

Simović živi u Zagrebu!

Press podsjeća kako je 6. travnja ove godine objavio ekskluzivnu priču o tome kako se odbjegli „zemunci” nalaze u Hrvatskoj, te kako je taj tekst izazvao je negodovanje u Hrvatskoj, pa su najviši policijski dužnosnici uputili usmenu notu kolegama iz Srbije da ove informacije nisu točne.

Direktor policije Milorad Veljović za B92 je rekao kako su kod ranjenog Kalinića pronađene dvije putne isprave i jedna je osoba u vezi s tim privedena u policiju u Zagrebu. Pokušaj ubojstva Kalinića doveo je u vezu s narko klanom odbjeglog Darka Šarića.




– Mi ovaj događaj možemo vjerojatno povezati i sa ubojstvom Cvetka Simića u Hrvatskoj. Ovo je jedna šira priča, jedna šira akcija koja će vjerojatno rezultirati i novim uhićenjima. Nisam siguran da se ova priča ne dotiče i samog klana Šarića – rekao je Veljović i dodao kako srpska i hrvatske policije imaju zajedničke operativne timove koji rade na svim težim krivičnim djelima.

Krvavi obračun Đinđićevih atentatora na jezeru kraj Zagreba

Urednik tjednika “Vreme” Filip Švarm rekao je za B92 kako nije iznenađen pojavom Kalinića i Simovića u Hrvatskoj i dodaje da je skrivanje u regiji jedno od pravila balkanskih kriminalaca.




– Svakako da je Kaliniću i Simoviću puno lakše kriti se u Hrvatskoj, Zagrebu ili u Bosni, nego na primjer u Njemačkoj ili nekoj drugoj zemlji. Nije nikakvo čudo da su pojedini hrvatski kriminalci bili u Beogradu, sjetimo se samo slučaja Roberta Matanića koji je optužen za ubojstvo vlasnika Nacionala, Ive Pukanića / rekao je Švram koji vjeruje da se i drugi odbjegli pripadnici zemunskog klana, Milan Jurišić, Vladimir Milisavljević zvani Budala i Ninoslav Konstantinović, kriju u regiji a ne u zemljama Europske unije, kako se pretpostavlja.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.