Sabljom ubila nevjenčanog supruga

Autor: A.B.

Nažalost, Tomislavu nisu mogli pomoći. Preminuo je na mjestu. Iste večeri policija je privela Zrinku. Izmjerili su joj 1,36 promila alkohola. Sumnjiče je za ubojstvo nevjenčanog supruga. Cijeli četvrtak provela je u policijskoj postaji.

Bili su s nama ispred trgovine do 22 sata i popili par piva. Što je bilo nakon što su došli kući, nitko od nas ne može znati, kazali su nam susjedi Tomislava Jurišića (43) iz mjesta Žeinci kraj Zaprešića.

Kako sumnja policija, nevjenčani supružnici su se u srijedu navečer zajedno napili, a potom oko 22.30 sati kod kuće i posvađali. Ubrzo su počeli padati i udarci. U jednom trenutku Zrinka M. (43) dohvatila je ručno izrađenu sablju, dužu od pola metra i Tomislavu zadala jedan ubod u prsa. Zatim je nazvala 112.

Nažalost, Tomislavu nisu mogli pomoći. Preminuo je na mjestu. Iste večeri policija je privela Zrinku. Izmjerili su joj 1,36 promila alkohola. Sumnjiče je za ubojstvo nevjenčanog supruga. Cijeli četvrtak provela je u policijskoj postaji. Policija još ne zna motiv ubojstva. Ni Tomislav ni Zrinka nisu ranije evidentirani zbog kaznenih djela niti je policija zaprimala dojave o eventualnom obiteljskom nasilju. Susjedi pričaju kako su iz njihove kuće znali čuti glasnu glazbu i galamu, no ne znaju jesu li se supružnici svađali ili tulumarili. Pričaju da se Tom Tom, kako su zvali ubijenog, u Žeince doselio prije više od deset godina. Kupio je kuću na brijegu od bakice iz sela i sam je preuredio. Oduvijek je, pričaju poznanici, bio vrlo spretan s rukama, prenosi 24 sata.

– Znao je od gumba napraviti kuću, ako me razumijete. Popravljao je limariju na automobilima svima u selu. Bavio se i kiparstvom. Radio je gipsane odljeve koje je preko ljeta prodavao na moru – objasnili su. Sa Zrinkom živi posljednjih godinu-dvije. Oboje su iz Zagreba te imaju djecu iz bivših veza. Ona ima stariju kćer, a on sina, koji, kažu susjedi, živi s majkom u Zaprešiću. Tomislav je rodom sa zagrebačkog Bukovca, gdje mu još žive roditelji, te ima starijeg brata.

I Zrinka je, tvrde njezini poznanici, oduvijek bila osebujna. Odrasla je na Črnomercu te je imala pun stan mačaka, koje je obožavala. Igrala je sporedne uloge u domaćim humorističnim serijama “Stipe u gostima” i “Odmori se, zaslužio si”. Njezine uloge, čini se, nisu baš primijećene jer je se nitko od kolega glumaca s kojima smo u četvrtak razgovarali ne sjeća sa seta.

Mještani Žeinaca, kao i Tomislavovi poznanici s Bukovca, bili su u šoku nakon što su čuli za ubojstvo. Ispričali su nam da je bio dobar kao kruh i uvijek spreman svima pomoći.

Zrinka M. je tijekom dana predana pritvorskom nadzorniku, a nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, Županijski sud trebao bi odlučiti o njezinom pritvoru. Policija je protiv nje već podigla kaznenu prijavu.




Autor:A.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.