Foto: Nel Pavletic/PIXSELL, Ilustracija

S PLAŽE U BOLNICU NA TESTIRANJE NA HIV! Dvojica dječačića (4) se nabola na ODBAČENE IGLE u uvali pored Šibenika

Autor: L.B.

Dvojica dječaka u dobi od četiri godine, u ponedjeljak ujutro su na plaži u Zablaću pored Šibenika naišli na odbačene igle i naboli se, a njihova majka odmah ih je odvela u šibensku bolnicu gdje su dječaci proveli dva sata na transfuziji, infektologiji i pedijatriji.

Liječnici su joj objasnili kako je niska šansa da se djeca tako zaraze zbog velikih vrućina na koje virusi nisu otporni.

“Kupali smo se jutros u Zablaću na plaži kod zadnjeg mula, gdje je bio prije jedan restoran koji više ne radi. Došla sam na plažu sa svojim djetetom i sinom od prijateljice i raširila šugaman, gdje smo i ostavili stvari. Njih dva su se tu igrala i u jednom trenu su mi rekli da ih je nešto ubolo. Onda smo počeli tražiti što ih je to ubolo, pomaknuli smo stvari i shvatili da se tu radi o odbačenim iglama” kazala je majka dječaka koji se ubo na iglu za ŠibenikIN.

Upozorenje liječnika

Dječacima je izvađena krv te su ih testirali na HIV i dvije vrste hepatitisa. Majka ih neko vrijeme mora promatrati, a nakon tri mjeseca ponovno se moraju testirati. Zatim ponovno nakon šest.

“Znam da je svaki roditelj svjestan da postoje ovakve vrste opasnosti. Ali, svejedno bih voljela poslati upozorenje da očito opreza nikad dosta”, rekla je majka četverogodišnjaka te istaknula da ovo nije očekivala na dječjoj plaži.

Liječnici su upozorili građane da se za svaki ubod na odbačene igle jave svojim liječnicima što hitnije kako bi na vrijeme dobili preventivno cjepivo.

Po dolasku na plažu, preporučuju liječnici roditeljima, pregledajte prostor na kojima ćete raširiti svoje stvari i ručnike.
Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.