Screenshot, Klix.ba

Riječanin (29) silovao više puta 11-godišnjakinju, dok je bio u vezi s njezinom bakom

Autor: Dnevno

Na Županijskom sudu u Rijeci u četvrtak je na četiri godine i osam mjeseci zatvora osuđen 29-godišnji Riječanin zbog toga što je tri puta silovao djevojčicu,u dobi od nepunih 12 godina, s čijom je bakom bio u ljubavnoj vezi, prenosi Novi list.

Presudu je donijelo vijeće Županijskog suda u Rijeci, pod predsjedanjem sutkinje Jesenke Kovačić, koje je Riječanina oglasilo krivim za tri kaznena djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. Osuđenom je produžen pritvor u kojem se nalazi od prvih dana studenog prošle godine, a tih osam mjeseci uračunava mu se u izrečenu kaznu.

Tri teška kaznena djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kako su seksualni delikti kaznenopravno okvalificirani, dogodila su se prošle jeseni u stanu u jednom riječkom naselju. Zbog delikatnosti slučaja i u interesu zaštite identiteta maloljetne žrtve, u javnosti neće biti objavljen identitet osuđenog počinitelja.

Zločini su se dogodili u stanu u kojem je 29-godišnjak živio u zajedničkom domaćinstvu s Riječankom, s kojom je tada bio u ljubavnoj vezi, i njezinom unukom. Osuđen je zbog toga što je u tri navrata imao spolni odnos s unukom svoje partnerice.

Inkriminirano je razdoblje od 25. rujna do 25. listopada, a prvi put je djevojčica silovana dva dana prije svog 12. rođendana. Taj prvi put ju je bakin ljubavni partner seksualno iskoristio već oko šest sati ujutro, nakon što je na njegovo traženje došla u sobu gdje on inače spava s njenom bakom. Počeo ju je grliti i ljubiti, tjerao je da ga dira po intimnim dijelovima tijela. Nakon toga ju je bacio na krevet i obavio spolni čin. Zadovoljio je svoj nagon dok je djevojčica plakala, govorila mu: “Nemoj!”, i pokrivala lice rukama.

Bakin partner ju je seksualno iskoristio i dva tjedna nakon toga, pod sličnim okolnostima. Sve je to kod nesretne djevojčice izazvalo osjećaj srama, nelagode i traumu, zbog čega je i htjela sebi nauditi. No, zlostavljanje je ipak prijavljeno policiji, otvorena je istraga i seksualni nasilnik je osam dana nakon posljednjeg silovanja završio iza rešetaka, a jučer i nepravomoćno osuđen.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.